Top 5 dierproefvrije merken!

Friday, September 26, 2014

Nog niet zo lang geleden introduceerde ik een nieuwe categorie op Sincerely Brunette, namelijk de Dora-approved products, waarbij proefdiervrije producten in het zonnetje worden gezet. Heel wat mensen in mijn naaste omgeving fronsten echter hun wenkbrauwen. Niet omdat ze schrokken van mijn hart voor dieren, maar wel omdat ze het idee hadden dat je voor dierproefvrije producten steeds naar een gespecialiseerde winkel of bio-shop moest. Niet dus! Met het artikel van vandaag hoop ik duidelijk te maken dat producten die vrij zijn van dierentesten eigenlijk echt niet moeilijk te vinden zijn :). Oorspronkelijk wou ik met dit artikel mijn huidige favorieten aan jullie showen, maar ook vertellen wat ik in de nabije toekomst nog aan mijn badkamerkastje wil toevoegen. Het zal u misschien opvallen dat het eigenlijk eerder een grote soort wishlist geworden is. Oeps, this happens all the time... Shop along, beauties :D!

The Body Shop 

Wie ooit al eens een The Body Shop-winkel is binnengestapt, weet het al: het assortiment is ongelofelijk groot! Heerlijk geurende verwennerij voor lichaam, gezicht en lokken voor schappelijke prijzen! Mijn huidige TBS-favoriet is de early-harvest Raspberry Shower Gel, waar ik eerder al een artikeltje over schreef. Op mijn wishlist staat nog een Atlas Mountain Rose body butter (mijn Moringa body butter is bijna leeg :(!) en een Fijian Water Lotus Eau de toilette of body mist! Aangezien de geur van waterlotus mijn all time favorite bloemengeur is, was ik meteen verkocht toen ik deze voor het eerst rook! Iedere keer als ik een TBS binnenstap, ga ik trouwens meteen weer snuffelen aan de body mist! Deze ga ik mij dus binnenkort zeker halen :)! Wist je trouwens dat het erg voordelig is om je een klantenkaart bij The Body Shop aan te schaffen? 50 punten = 5 euro korting! En je zit erg snel aan 50 punten, geloof me.

Klik voor vergrootte weergave

Click for enlarged view



Lush

Over Lush had ik al heel wat gehoord, maar jammer genoeg ondervond ik pas enkele maanden geleden in levende lijve wat deze winkel te bieden heeft. Ludieke bruisballen die je badderbeurt veel leuker maken, kauwtabletjes die tandpasta vervangen en een naar kauwgom-ruikende scrub speciaal voor je lippen! How awesome sounds this? Onlangs schreef ik over The Dragon's Egg, een bruisbal met Harry Potter-allures. De bruisbal was nog niet volledig veranderd in goudkleurig badwater of diep in mij was er een bruisballen-liefde onstaan! Het zal je dan ook niet verbazen dat de knalroze Sex Bomb bovenaan mijn wishlistje staat! Ook over het Tea Tree Water hoorde ik al erg goede dingen, waardoor ik hoop om deze toner snel aan mijn stash toe te voegen!

 Tea Tree Water

Rituals 

Wie Rituals niet kent, heeft de laatste jaren waarschijnlijk onder een steen gewoond. Hun producten voelen luxueus aan, ruiken heerlijk en zijn ideaal om cadeau te geven (en te krijgen natuurlijk ;)). Momenteel ben ik de Organic White Lotus & Yi Yi Ren reeks aan het verslinden, maar de Shanti Shower douche olie staat hoog op mijn wishlist om de koudere dagen te verzachten! Ik ben ook heel erg nieuwsgierig naar hun make-up! Een van de medewerksters was ongelofelijk goed gemaquilleerd toen ik er laatst binnenstapte, en ik bleef me maar afvragen of ze Rituals producten had gebruikt!
Baked eye shadow - Desert KakiLipgloss Longlasting - China Red

Bovenstaande winkels vind je in heel wat winkelsteden terug, maar je hoeft eigenlijk niet persé naar een uitgesproken winkelstad om proefdiervrije producten te bemachtigen. Ook in het Kruidvat kan je heel leuke cruelty-free producten vinden! Wist je dat er voor elk product van het huismerk Kruidvat gegarandeerd geen dierenproeven aan te pas kwamen? Daar scoorde Kruidvat toch wel eventjes veel punten bij me! Niet enkel hun huismerk is proefdiervrij, ook heel wat andere merken zijn lief voor diertjes! Freeman en Montagne Jeunesse zijn daar voorbeelden van.


De gezichtsmaskertjes van Amerikaanse gigant Freeman zijn heerlijk! Heel democratische prijzen, geschikt voor de gevoeligste huidjes en ze maken je huidje ongelofelijk zacht. Het assortiment in België is voorlopig beperkt, maar ik hoop dat de schappen in de toekomst uitgebreider zullen worden! Ik testte reeds één van hun maskers en was er zeker over te spreken (lees er hier meer over)! 
Het peel-off masker met granaatappel ruikt delish, dus bij de volgende Kruidvat-actie belandt deze zeker in mijn winkelmandje! Op de website van Freeman vond ik ook de Facial Exfoliating Scrub met Pink Grapefruit, die ik graag eens zou testen nu ik geen goede gezichtsscrub meer heb zitten in mijn stash. Ik weet niet of die laatste al in België beschikbaar is, maar ik kruis mijn vingers!

Pomegranate Facial Revealing Peel-Off Mask photo Pink Grapefruit Facial Exfoliating Scrub photo

Montagne Jeunesse

Ook de producten van Montagne Jeunesse kunnen me wel smaken (in de figuurlijke zin van het woord dan!). Eerlijk is eerlijk: ik heb een haat-liefdeverhouding met hun verpakkingen. Hoewel ze er zo leuk uitzien, is het niet altijd gemakkelijk om het maskertje efficiënt uit het zakje te persen en op je gezicht te krijgen, waardoor ook de badkamer eens een maskertje krijgt. Maar hun maskertjes maken mijn huid erg zacht en ze hebben altijd wel net iets extra: denk aan een zelfverwarmend effect, of geurentherapie of... Love it! Enkele dingetjes van Montagne Jeunesse die ik zeker wil testen maar die voorlopig nog niet in de Belgische Kruidvat filialen verkrijgbaar zijn: hun lippenbalsem met bijenwas en shea butter, alsook hun bodyscrub met zwarte bramen!
Sore Lips Lip Balm with Moisturising Beeswax & Olive OilBlack Raspberry Body Scrub

Niet enkel het Kruidvat toont het goede voorbeeld door hun huismerk niet op dieren te laten testen, maar ook Hema werkt volgens dit principe! Ook voor Hema dus een kus van de juf en een grote bank vooruit!

Welke proefdiervrije merken moet ik volgens jullie zeker leren kennen?

Heel veel liefs,

Lieselot


You Might Also Like

16 reacties

  1. Ah fijn dat je hier een lijstje van maakt. TBS en Lush zijn echt m'n favoriete merken!

    ReplyDelete
  2. Oehehh lush mijn absolute favoriet :)

    ReplyDelete
  3. Olé, dan gebruik ik toch veel diervriendelijke lichaamsproducten! Bij TBS krijg je à propos ook extra punten als je een katoenen zak bij hen koopt en die elke keer gebruikt wanneer je daar iets koopt. Het punten-saldo loopt dan nog sneller op :)

    ReplyDelete
  4. Ik let er eigenlijk veel te weinig op... Van Lush wist ik het wel, de rest nog niet!

    ReplyDelete
  5. Super fijn dat er zoveel merken zijn die er toch nog wel rekening mee houden. Lush en Rituals zijn echt twee van mijn lievelingsmerken! Ik heb laatst ook het merk Dr. Hauschka ontdekt, en daar ben ik ook erg tevreden over!

    Liefs,

    Svenja
    www.lovinglifeiseasy.nl

    ReplyDelete
  6. Ik ken eigenlijk alleen deze merken die dierproefvrij zijn. Ik ben fan van TBS :)

    ReplyDelete
  7. je noemt 5 erg fijne/mooie merken op xx

    ReplyDelete
  8. Wat leuk om dit te lezen, en ook fijn om 3 van mijn favoriete merken hiertussen te zien!

    X Sara

    ReplyDelete
  9. Soms let ik hier echt te weinig op, maar erg handig om te weten en zal er zeker meer rekening proberen houden :)

    ReplyDelete
  10. De producten van Max & More ( Action ) ook dierproefvrij en superbudget...fijne merknamen noem je hier op...

    ReplyDelete
  11. Hmm wat een heerlijke producten! Freeman en Montaigne kende ik nog niet. Leuk om weer een nieuwe, leuke blog ontdekt te hebben. Ik ga je zeker volgen :) Liefs, Felicia

    ReplyDelete
  12. Grote fan van Lush en Rituals. Kan niet meteen nog andere dierproefvrije merken bedenken om eerlijk te zijn... Kiehl's misschien?

    ReplyDelete
  13. Wat leuk dat je een heel lijstje maakt! Super handig :)

    ReplyDelete
  14. Hoera voor diervriendelijke merken! :-)

    ReplyDelete
  15. Super dat je hier een lijstje van hebt gemaakt, fijn!!

    ReplyDelete
  16. Wacht maar tot je Rainpharma ontdekt :-D

    ReplyDelete

Instafeed


Like us on Facebook

Subscribe