Getest: Dr. Van der Hoog zeealgen masker

Thursday, October 23, 2014

Lieve dames, excuseer me voor de lange pauzes tussen mijn verschillende blogposts! Een erg drukke thesis en dergelijke meer zorgen ervoor dat mijn dagen gevuld zijn met labowerk, taken maken en presentaties geven. U kunt zich waarschijnlijk wel inbeelden dat het dan niet altijd even evident is om een goede blogpost te schrijven en gezien ik jullie geen brol wil voorschotelen, laten mijn blogposts soms wat op zich wachten. Sorry daarvoor! En dank je dat jullie ondanks mijn soms lange afwezigheid niet afhaken :)!

My current mood!


Vandaag laat ik opnieuw van me horen en vertel ik jullie graag iets meer over het Dr. Van der Hoog maskertje voor een vochtarme huid, met zeealgen. Toen ik een tijdje geleden bij iU een huidanalyse liet uitvoeren, viel ik bijna van mijn stoel van het verschot. Hoewel ik altijd heb gedacht dat ik een overwegend vette huid had die vaak met onzuiverheden te maken krijgt, bleek uit de test dat ik een gemengde huid heb met zowel vette als erg droge vlekken. Say whut now? Vooral mijn wangen blijken een vochttekort te hebben en kunnen dus zeker wat extra verzorging gebruiken. Op mijn dagelijkse verzorging kon de vriendelijke medewerkster niet erg veel aanmerken, maar ze raadde me aan om toch geregeld een hydraterend maskertje te gebruiken. Maskertjes-lover die ik ben, zegt daar natuurlijk geen nee tegen! De maskertjes van Dr. Van der Hoog had ik nog nooit zelf getest, maar toen ze bij Action voor maar 89 centjes de deur uitgingen, moest ik me gewoon enkele testexemplaartjes aanschaffen :)!


Het maskertje werkt een klein beetje anders dan ik gewend ben: in tegenstelling tot de gemakkelijke kant-en-klaar maskertjes die je gewoon uit de tube of het zakje kan knijpen, moet je voor dit maskertje eerst de poederige inhoud met een eetlepel gekookt water mengen tot een soort papje dat je dan over je gezicht dient te smeren. Dus een beetje prutswerk vooraleer je kan ontspannen, maar on the positive side: de warmte van het gekookte water doet toch deugd en geeft een extra relaxerend effect! Zeker met de koude wintermaanden voor de deur, lijkt me dit een groot pluspunt.Het poeder om het maskertje van te maken.
Grote opluchting wanneer ik merk dat het poeder gemakkelijk oplost en een dikke witte brij vormt. Ook het afwassen van het kommetje gaat veel gemakkelijker dan verwacht: twee keer uitspoelen met warm water en alle kleirestjes zijn weg. Oef! Met de hoeveelheid van het maskertje heb ik het een beetje moeilijk. Het is ruimschoots genoeg om 1 maal te gebruiken, maar net niet genoeg om het twee keer te kunnen gebruiken. Jammer, want aangezien ik echt de volledige inhoud in het kommetje heb gekieperd, moet ik erg veel weggooien ook al heb ik het masker superdik uitgesmeerd. Om te muggenziften vermeld ik ook nog even dat het masker opnieuw erg poederig wordt wanneer het is opgedroogd. (Lees: alles in de naaste omgeving van je gezicht wordt bedekt met een wit laagje).

Kleine tip: vermijd ten alle koste dat de brij in je haren terecht komt. Ondergetekende vond nog 2 dagen later enkele erg kleine, witte klontertjes klei die lijken op roos. Not so very sexy.

Het eindverdict van dit maskertje is positief! Hoewel mijn huid er na het afspoelen erg rood uitzag, voelde het ongelofelijk zacht aan en merkte ik duidelijk dat mijn huid diepgaand gereinigd werd. Of die hydratatie nu weer helemaal in orde is, kan ik niet zeggen maar ik denk dat ik toch zeker al een stap in de goede richting heb gezet. Eén ding is zeker: dit wordt een rebuy! Hopelijk biedt Action vaker de maskertjes van Dr. Van der Hoog aan aan zo'n spotprijsjes! Ik hou het alvast in de gaten.

Wat is jullie ervaring met Dr. Van der Hoog maskertjes? 

Veel liefs,

Lieselot


You Might Also Like

15 reacties

 1. Het klinkt erg goed, maar zelf ben ik niet zo maskertjes dame....
  ik probeer het af en toe wel, maar ben toch een beetje laks op dat gebied...
  Mimneteel heb ik een Dr. van der Hoog maskertje in de lade liggen om ui te testen en ben eerlijk gezegd best wele en beetje nieuwsgierig ernaar...

  ReplyDelete
 2. Wat fijn dat ie zo goed hydrateert!

  ReplyDelete
 3. Haha ik moest even hardop lachen van het plaatje van Patrick :) Het lijkt me een fijn masker!

  ReplyDelete
 4. Klinkt goed! Ik ben fan van Dr. van de Hoog. Mijn huid wordt altijd heel vrolijk van een verzorgend maskertje :)

  ReplyDelete
 5. Ola: kan je een huid-analyse bij de iU laten doen? Heel interessant! Ben toch ook wel benieuwd of ik alles goed doe.

  ReplyDelete
 6. Klinkt goed!
  Ik zou eens wat meer een masker moeten opdoen!

  Liefs,
  Eva

  ReplyDelete
 7. Ik vind de maskers van Dr. van der hoog zo fijn!
  Leuke blog heb je zeg :)
  Ik kijk uit naar je volgende artikel!

  xx julia

  ReplyDelete
 8. Klinkt goed! Toevallig heb ik er gisteren ook enkele getest van Dr. van der Hoog :)

  ReplyDelete
 9. Klinkt positief! Ik ben wel een beetje lui en opteer toch voor de kant en klare maskertjes hihi :)

  ReplyDelete
 10. Dat masker ziet er heel erg fijn uit! Wel raar dat het in de vorm van poeder in een zakje zit, dat heb ik nog nooit meegemaakt met een maskertje.

  ReplyDelete
 11. Fijn om zo eens af en toe een maskertje te doen! Deze klinkt zeker fijn!

  X Sara

  ReplyDelete
 12. Ik ben vooral een grote fan van de kant en klare maskertjes. Lekker makkelijk in gebruik! Fijn dat je huid zo zacht voelt. Minder leuk vind ik dat op alles in je buurt poeder komt... Liefs, Laura

  ReplyDelete
 13. Klinkt goed, maar poeder mengen vind ik teveel werk als ik het tijd vind voor een verwen-momentje.

  ReplyDelete
 14. Ik hou zelf meer van kant-en-klare maskertjes :D ik ben nogal van het luie type denk ik. Leuke review.

  ReplyDelete

Instafeed


Like us on Facebook

Subscribe