Mijn kennismaking met e.l.f! #Dora-approved

Tuesday, November 04, 2014

Wie mijn Instagram-account een beetje in de gaten houdt, heeft deze foto misschien al zien voorbijkomen: een vrolijk pakketje met producten van het budgetvriendelijke make-upmerk e.l.f. (Eyes Lips Face)! Een paar dagen voordien had e.l.f. contact met me opgenomen met de vraag of ik enkele artikelen wou testen en reviewen. Ik had al erg veel goede dingen gehoord over dit merk, maar wat me helemaal over de streep trok is toch het diervriendelijke karakter van e.l.f. Geen enkel artikel is getest op dieren, noch bevatten ze bestanddelen die van dieren afkomstig zijn :). I couldn't wish for more, right? Wat mijn eerlijke mening is over de verschillende producten in mijn pakketje, lees je hieronder :)!


Eerst en vooral: mijn complimenten voor de heel erg snelle bezorging van het pakketje! Nog geen twee dagen nadat ik de bestelling had doorgegeven, lag het pakje al voor mijn voordeur. Iets waar bepaalde andere webshops toch een voorbeeld aan kunnen nemen! Gezien ik mijn Barbie-achtige liefde voor roze nooit helemaal ontgroeid ben, vond ik het roze crèpe-papier waarin de artikelen verpakt zaten geweldig! Ik weiger nog altijd om het weg te gooien, omdat ik er rotsvast van overtuigd ben dat het nog eens van pas gaat komen!

Het eerste artikel in mijn pakje was het Beauty Book Chic met allerlei felle oogschaduwkleurtjes. De doos die ik uit mijn pakket viste is erg groot, maar het palet zelf is gelukkig iets kleiner en dus praktischer in gebruik! Ik vind de vormgeving erg chic en ondanks dat het paletje maar 4 euro kost, ziet het er helemaal niet cheap uit! So far, I like :)!



Spiegeltjes in een palet vind ik altijd handig! Zo moet je nooit prutsen met handspiegeltjes of je telefoon, wanneer je je make-up on the go wil bijwerken! Iets waar ik minder fan van ben, zijn de spons-applicatortjes die je bij vrijwel elk palet vindt. Een brush met synthetische haren vind ik veel aangenamer om mee te werken. Maar daar kom ik later nog op terug ;).



Ik slaakte een klein kreetje van opwinding toen ik het Beauty Book opende: de felle kleurtjes gaven me een instant blij gevoel en ik kon niet wachten om er een look mee te maken :)! Maaaar, eerst uitgebreid swatchen natuurlijk. Ik kwam handen en armen tekort om alle kleurtjes te swatchen, waardoor ik ook niet echt een duidelijke foto kon maken. Een foto waarin alle 50 kleurtjes als een soort exotische melange voorkomen op mijn huid, zou jullie waarschijnlijk niet veel wijzer gemaakt hebben :)! Ik vond de pigmentatie over het algemeen zeker niet slecht, maar het viel me op dat het bij enkele lichte, matte kleurtjes iets moeilijker was om de kleur deftig over te brengen. De donkerdere kleurtjes met shimmers (mijn favorieten, by the way ;)), zijn dan wel weer erg goed van pigmentatie. Door de grote variatie aan kleuren, kan je elke kant uit met dit paletje. Een fancy avondlook, een vrolijke zomerlook, of een sobere herfstlook: het kan allemaal! De prijs-kwaliteitsverhouding is super, dus ik ben heel erg tevreden :).

Het tweede artikel in mijn pakje was de Flawless Finish Foundation in het kleurtje Sand. Het eerste dat me opviel bij deze foundation is de erg classy verpakking, die heel erg doet denken aan de variant van Elizabeth Arden. Nog een gelijkenis tussen de twee foundations is dat ze een SPF 15 bevatten, een must voor wie zijn huidje lang jong en elastisch wil houden ;)! Het grote verschil tussen de twee foundations ligt voor de hand: de foundation van e.l.f. kost met zijn 6.80 euro maar een fractie van de prijs van de Elizabeth Arden! 

Ik schrok even toen ik het kleur van de foundation swatchte. Ik heb een redelijk bleke huid en op mijn arm zag het goedje er heel erg oranje uit. Uh-oooh, alarmbelletjes. Meteen flitst door mijn hoofd dat ik de verkeerde kleur heb gekozen. Omdat ik de handdoek nog niet meteen in de ring wou gooien, bracht ik een kleine hoeveelheid aan op mijn gezicht en nadat ik het goedje volledig over mijn gezicht heb verdeeld, blijkt het resultaat beter dan verwacht. Het lijkt niet meer oranje en de kleur past verrassend goed bij mijn huidskleur. Hoeraaah! Het enige dat me minder bevalt is de geur van de foundation. Wanneer ik mama en vriendjelief aan mijn gezicht laat ruiken, zeggen ze allebei dat ze niets speciaal ruiken, maar toch ben ik er een klein beetje door gestoord. Naast de geur, vind ik de foundation wel een aangenaam product: je hebt niet veel product nodig voor een goede dekking en ik vind het pompje erg handig in gebruik :)!


Omdat ik al enkele goede reviews gelezen had over de e.l.f. blushes, besloot ik er ook eentje uit te kiezen. Ik wou een erg lief, zachtroze kleurtje dat  niet afsteekt bij een blekere huid en lijkt op een natuurlijke blos. Deze blush met de naam 'Shy' voldoet voor 100% aan die verwachtingen. Ik vind de vormgeving van het product opnieuw erg leuk. Simpel, clean en hoewel ik het kwastje zelf niet ga gebruiken, vind ik het een erg leuke touch :)!


Wat ik het allerleukst vind aan deze blush, is dat hij zich erg gemakkelijk laat opbouwen. Ik hou immers niet van blushes die meteen je halve gezicht donkerroze maken. Voor een blos geldt wat mij betreft: hoe subtieler, hoe beter! Prijs-kwaliteitsgewijs is deze blush een aanrader: voor slechts 2.50 euro is het de jouwe!

Hierboven liet ik al blijken niet echt dol te zijn op de kwastjes en penseeltjes die vaak bij paletjes en dergelijke meer zijn inbegrepen. Ik wil hiermee niet gezegd hebben dat ze compleet nutteloos zijn, maar persoonlijk verkies ik toch een brush die goed in mijn hand ligt en waarvan ik weet dat ik er oogschaduw precies mee kan aanbrengen. Goede brushes helpen je al een heel eind op weg, als je mooie make-uplooks wil maken. De dingetjes die je gewoon bij je paletje krijgt, zou ik alleen gebruiken in noodtoestanden. E.l.f. heeft ook een uitgebreide collectie make-upborstels in zijn assortiment, en daar was ik toch wel nieuwsgierig naar! Ik koos het 3-in-1 kwast, het schuine oogpenseel en de smudge brush om eens onder de loep te nemen (van links naar rechts op de foto's).


Hoewel de kwasten maar 1 euro per stuk kosten, vind ik de kwasten er oprecht chic uitzien! Ze voelen zacht aan en de haren zitten tot nog toe stevig vast. Ook qua gebruik vind ik ze aangenaam: ze doen waarvoor ze gemaakt zijn en liggen gemakkelijk in de hand. Voor zo'n lage prijs krijg je een goede borstel. Eerlijk is eerlijk, ze kunnen niet tippen aan de duurdere borstels, maar ze zijn zeker niet slecht. Bovendien zijn de kwasten van synthetisch haar gemaakt, wat je meteen ook garandeert dat er geen pony's, geiten of wasbeertjes voor werden mishandeld ;)!  


Het product waar ik het meest naar uitkeek in mijn pakketje is de Hydrating Face primer! Een goede primer doet wonderen voor je make-up en als die primer dan nog eens budget-vriendelijk is, is het een dubbele win. Over dit product kan ik erg kort zijn: ik ben er dol op! Voor 6.80 euro krijg je een primer met een neutrale geur, die verrijkt is met druivenextracten, vitamine A, C en E en bovendien nog eens oneffenheden en fijne lijntjes wegtovert. Topproduct!


Ook hier vind ik de cleane vormgeving erg aantrekkelijk! Het ziet er chic uit, zonder te veel frulletjes!


En last, but definitely not least, koos ik deze lipstick in de kleur Seduction. Na heel wat goede reviews was ik benieuwd of ik ook zo enthousiast zou zijn als andere blogsters :). Door een ongelukje bij het openen van mijn pakje (lees: een overenthousiast lief dat de lipstick opendraait zonder eerst de dop eraf te nemen), ziet de lipstick er niet meer zo appetijtelijk uit, maar dat betekent bijlange na niet dat ik er minder blij mee ben. Ik ben geen lipstick-lover, maar deze wist zelfs mij te bekoren! De kleur is prachtig, hij voelt erg zacht en romig op je lippen en hij heeft een leuk smaakje. Need I say more ;)? Awelja, 1 euro per lipstick. Batje! (Koopje, voor mijn niet West-Vlaamse lezers).


U had het waarschijnlijk al door: e.l.f. heeft er een nieuwe fan bij :)! De producten zijn niet getest op dieren, zijn erg budget-proof en zien er leuk uit. Bovendien is de verzending ongelofelijk snel, waardoor je in een mum van tijd je nieuwe goodies bij je thuis hebt. De producten verdienen dus zeker het Dora-approved stempel :)!

Heb jij al iets van e.l.f in je make-uptasje zitten? Wat is jouw favoriete e.l.f. product :)?

Veel liefs,

Lieselot

You Might Also Like

11 reacties

  1. Wat heb je een heerlijk producten aangeschaft bij ELF..Ik heb zelf ook een aantal ELF producten, en mijn favoriet daarvan is de glitter eye shadow primer....heel budget, niet te grote verpakking, en heel fijn in gebruik...

    ReplyDelete
  2. Ik ben gek op dit merk! Ik ben benieuwd naar de reviews :)

    ReplyDelete
  3. Leuke prijs-kwaliteit producten. Heb al veel goede dingen gehoord en gelezen over dit merk, maar voorlopig heb ik mij nog niets aangeschaft, mss dat ik daar toch eens verandering in moet brengen...

    ReplyDelete
  4. Zo, jij bent enthousiast. Erg leuk artikel!

    ReplyDelete
  5. Super! Wat een leuke producten, ik moet echt dringend iets van ELF testen :D

    X Sara

    ReplyDelete
  6. Je hebt leuke producten ontvangen! Ik gebruik ook dagelijks een kwast van ELF :)

    ReplyDelete
  7. Zo'n fijne producten! Vooral de foundation, blush en lipstick spreken mij heel erg aan! Ik heb eigenlijk nog nooit iets bij ELF besteld, maar heb er wel al heel veel goede dingen over gehoord.

    ReplyDelete
  8. Wat een leuk artikel! Zelf heb ik nog niks van elf, maar ik ben wel nieuwsgierig naar hun producten!

    ReplyDelete
  9. Klinkt allemaal super! Over het algemeen ben ik ook wel fan van elf ^^ Die primer ziet er trouwens héél mooi uit. LEuk om te horen dat ie ook nog eens goed werkt :)

    x Aurélie

    ReplyDelete
  10. Ik ben dol op dit merk!! Ben benieuwd naar de reviews :)

    ReplyDelete
  11. Ik heb ook al een paar dingen van Elf getest en er zitten echt fijne producten tussen! Ik ben vooral benieuwd naar de primer!

    ReplyDelete

Instafeed


Like us on Facebook

Subscribe