Face sheet mask ft. klei! Een hit voor mijn huid?

Tuesday, September 22, 2015

Onlangs scrolde ik door mijn Instagram-feed en viel mijn oog op een beauty-fenomeen dat mij nog vrij onbekend was: face sheet masks oftewel stoffen gezichtsmaskertjes die gedrenkt zijn in allerlei substanties waar je huid wel bij vaart. Deze maskertjes zijn all the rage in Azië en zouden een perfecte aanvulling vormen op de smeerbare maskertjes die bij ons wel al erg goed ingeburgerd zijn. Bovendien levert het je erg hilarische 'maskfies' op. Een nieuwe obsessie stak de kop op bij yours truly en ik doorzocht het wereldwijde web, op zoek naar goede sheet masks. Ik vond al snel heel wat maskertjes in überschattige verpakkingen en zelfs met bedrukking op het sheet zelf, verkrijgbaar van verscheidene Koreaanse merken. Probleempje met de meeste Aziatische merken: ze zijn niet cruelty-free of hun verklaringen omtrent hun dierproevenbeleid is vrij vaag. Dierenvrienden als we zijn, laten we dat toch liever links liggen. Niet getreurd lieve lezers, want ik kon wel leuke cruelty-free (en vegetarische!) sheetmaskertjes bemachtigen van het merk Montagne Jeunesse, nu 7th Heaven. Het 'Dead Sea Mud Spa' masker bevat mineralen uit de Dode zee, kelp en zeewier. Een combinatie van een sheetmasker en een kleimaskertje!


Ik gebruik regelmatig een masker van 7th Heaven en dat bevalt me de ene keer beter dan de andere keer. De kwaliteit van hun maskers komt erg uiteenlopend op mij over en ik ben dan altijd erg nieuwsgierig wanneer ik er eentje probeer dat ik nog niet heb gehad. Ik beschouw het een beetje als een soort 'Smekkies in alle smaken', wereldberoemd van de Harry Potter films. Soms valt het ongelofelijk goed mee. Soms stinkt je gezicht een hele dag. Ik ben vastbesloten om alle variëteiten eens te proberen en gezien mijn huidige sheet mask-fascinatie kwam het Dead Sea Mud Spa-masker als geroepen :)! De maskertjes zitten ook in erg leuke zakjes verpakt, waardoor ik ze moeilijk in het winkelrek kan laten liggen! Kleurrijk, een leuke 'how-to-use' en veel planten/fruit, waardoor de goede ingrediënten van het masker in de verf worden gezet! De ingrediëntenlijst van dit maskertje ziet er goed uit: natuurlijke klei, aloë vera sap, zeezout en extracten van zeewier en kelp!


De werking is simpel: je reinigt je huid, plaatst het masker op je gezicht en gaat 10 tot 15 minuten relaxen. Daarna verwijder je het masker en masseer je de overgebleven crème in. De laatste restjes verwijder je met water en klaar is kees! Bij andere sheet masks hoef je je gezicht niet meer te wassen nadien, maar bij de Dead Sea Mud Spa blijven steeds kleirestjes achter op je gezicht die toch echt wel moeten uitgewassen worden. Niet meteen een on-the-go maskertje, maar wel ideaal voor een pamper-momentje thuis.Eerste gedachte wanneer ik het zakje openknip: yes, het ruikt echt lekker! Een frisse aloë vera geur komt me tegemoet terwijl ik het doekje zo voorzichtig mogelijk uit het zakje trek. Omdat het masker gedrenkt is in het klei-mengels, zijn mijn vingers al snel helemaal wit. Ik klaag echter niet want het masker ontvouwen gaat veel vlotter dan ik had gevreesd! Ook het aanbrengen ging vrij vlekkeloos: ik bedekte eerst mijn voorhoofd en probeerde dan mijn ogen en neus in de voorziene gaten te passen. Aan mijn kin had ik echter redelijk wat overschot, waardoor ik naarstig moest beginnen vouwen om het masker mooi te doen aansluiten. Ondanks mijn verwoede pogingen om het maskertje rond mijn kin te plooien, kwam het regelmatig opnieuw los. Ik kan me echter inbeelden dat het niet eenvoudig is om een maskertje te creëren dat op elke gezichtsvorm past, dus ik los het kleine probleempje op door eenvoudigweg het doekje geregeld opnieuw aan te drukken. Vijftien minuutjes relaxen en ik kan het masker terug afhalen. Het witte melk-achtige laagje dat achterblijft, probeer ik in te masseren maar dat zorgt alleen maar voor meer witte strepen op mijn gezicht. Snel afspoelen met water, en klaar is Kees!

Lachen met het sheet mask op lukte niet, waarvoor mijn excuses ;).
Na dit masker voelde mijn huid zacht en zuiver aan, ik heb geen last van irritaties en mijn gezicht ruikt lekker. Ik ben dus zeker tevreden van dit maskertje van 7th Heaven. Het mag dan misschien niet volledig aansluiten op mijn gezicht, maar door het masker regelmatig eens aan te drukken is dit probleempje opgelost. Hoewel het geen typisch Aziatisch sheet mask is dat je volledig kan inmasseren achteraf, vond ik dit toch een erg leuke ontdekking!

De maskers zijn onder andere te koop bij Kruidvat voor zo'n 1.89 euro per stuk! 

Ik ben nog steeds op zoek naar andere sheet masks die cruelty-free zijn! Weet jij raad? Laat dan zeker iets weten in de comments!

Veel liefs,

Lieselot
You Might Also Like

5 reacties

 1. hmmm, dit masker van montagne ken ik nog niet, zelf ben ik niet zo een liefhebster van sheetmaskers....Montagne heeft meerdere van dit soort masker in hun assortiment, ik kocht er zelf pas eentje van bij action....

  ReplyDelete
 2. kende de sheet masks al lang maar alleen van merken zoals my beauty diary enz ^^ vind ze zelf wel fijn maar voor mijn huid zijn klei maskers beter. :) fijn dat dit masker je beviel.

  ReplyDelete
 3. Ik gebruik graag Aziatische sheet masks, die zijn erg goed!

  ReplyDelete
 4. Mmm gebruik ik ook heel vaak maskertjes! :D

  ReplyDelete
 5. This comment has been removed by a blog administrator.

  ReplyDelete

Instafeed


Like us on Facebook

Subscribe