(H)eerlijk mooi met CîME! #event

Thursday, October 15, 2015

Time flies when you're having fun, bedacht ik me zondagavond terwijl ik me mentaal voorbereidde op de nieuwe werkweek. And oh boy, did I have fun this weekend! Het natuurlijke en organische beauty-merk CÎME blies deze maand 3 kaarsjes uit en daar hoorde een feestje bij. Ik was één van de gelukkigen die erbij mocht zijn en zakte zondagnamiddag af naar Brussel. Op het programma: bubbels, chocolaatjes, een uitgebreide kennismaking met alle producten en een sneak peak van de nieuwkomers in het CÎME gamma :)! Hieronder vind je enkele sfeerfoto's van het event en een korte introductie tot CÎME. Enjoy :)!


Ken jij CÎME al? Dit Belgische merk produceert luxueuze biologische huidverzorging op basis van extracten en oliën van planten uit de Himalaya. Denk hierbij aan wilde rozen, edelweissbloemen en duindoornbessen. Deze planten, die hoog in het Himalayagebergte groeien, zijn bestand tegen de gure omstandigheden die er heersen en zitten tjokvol met actieve bestanddelen die verwerkt worden in de producten van CÎME! De ingrediënten worden trouwens geselecteerd op basis van wetenschappelijk vastgestelde resultaten voor de huid. Gegarandeerd een mooier huidje dus :)! En dat is niet alles, want het merk heeft het hart duidelijk op de juiste plaats. De producten worden niet getest op dieren, duurzame ingrediënten en recycleerbare verpakkingen beperken de ecologische voetafdruk, de producten zijn natuurlijk en gecertificeerd(!) biologisch en door samen te werken met lokale boeren wordt ook een duurzame lokale economie ondersteund. Hoe kan je nu geen fan zijn van deze mooie filosofie :)? Ik ben alvast erg onder de indruk! Ik was dan ook vereerd dat ik dit merk zondag beter mocht leren kennen.

We werden verwacht in de prachtige Spiegelzaal in het cultuurcentrum 'De Markten' in Brussel, waar verschillende standjes met de producten van CÎME waren opgezet. Mijn aandacht werd meteen getrokken door een grote tafel waar alle producten waren uitgestald om zelf te testen. Dat hoef je mij natuurlijk geen twee keer te vertellen ;)! De l'Huile by CÎME viel meteen bij me in de smaak door zijn prachtige vormgeving en de mooie glow die deze olie op de huid achterlaat. Ook 'Kissed by a Rose' en 'Under my Skin' vielen meteen op door hun heerlijke geur en voedende eigenschappen :)!


Helemaal in mijn nopjes: smeren, ruiken en fotograferen. Vriendlief vergezelde mij die dag en had er duidelijk ook plezier in :).
Deze leuke foto werd genomen door STUDIO NUNU - neem zeker een kijkje op haar pagina voor meer leuke kiekjes!Ook de nieuwe producten stonden al uitgestald om getest te worden, waaronder dit vrolijke badzout met een heerlijke mandarijn-geur! Badzout dekt eigenlijk niet de volledige lading, want dit product heeft een dubbele functie: na je ontspannende bad, kan je de korreltjes ook gebruiken om te scrubben!
Ik hou van het concept van 'multi-tasker'-producten. Je bespaart er heel wat plaats mee in je badkamer en het is gemakkelijk wanneer je op reis/citytrip gaat en  maar een klein valiesje meehebt of gewoon wat plaats wil houden om ter plaatse te shoppen ;). De tweede newbie is een gezichtsreiniger op basis van olie die je zowel kan gebruiken om je make-up mee af te nemen en om je onopgemaakte gezicht eens grondig te reinigen.


Na een uitgebreide eerste indruk aan de test-tafel, viel mijn blik op het standje waar je kon genieten van een mini-facial of hand & nail treatment met CÎME producten. Omdat ik was opgemaakt besloot ik voor de erg relaxerende hand & nail treatment te gaan. Mijn handen werden eerst gescrubd met de Magnificent Mandarine body scrub and bath salt, waarna mijn nagelriemen een boost kregen met l'Huile by CÎME (nog zo'n multi-tasker trouwens, waarover binnenkort een uitgebreide review ;)). Als je last hebt van kloofjes in de winter, kan je de Himalaya 29°N - 81°E universele balsem gebruiken om het herstel te versnellen en ook bij littekentjes of huidirritatie zou deze balsem soelaas brengen. Ook over dit product vertel ik je later uitgebreid meer. Kers op de taart van de hand & nail treatment was 'De Main en Main' handcrème met voedende abrikozenolie en aloë vera. De handcrème trekt snel in en voelt helemaal niet plakkerig aan :). Zo heb ik mijn handcrèmes graag!CÎME organiseert doorheen het jaar workshops op verschillende locaties, waar je dan uitgebreid kennis kan maken met hun natuurlijke producten door ze te proberen tijdens een gelaatsverzorging. De leuke tips en tricks krijg je er gratis en voor niets bovenop ;). Tijdens het event konden we gratis aan zo'n workshop deelnemen. Heel leuk om eens samen met vriendinnen te doen, maar ook erg leerrijk! Er wordt aandacht besteedt aan de actieve bestanddelen in de producten en de voordelen die natuurlijke producten bieden ten opzichte van gewone producten. Op de website van CÎME kan je je plaatsje in zo'n workshop reserveren en ook de producten aankopen :)! Je vindt er ook een lijstje van de fysieke winkels waar je hun producten vindt.


U had het zeker wel al door, lieve lezer: ik kon zondag weer helemaal mijn beauty-hartje ophalen bij dit mooie biologische merk en we werden verwend met bubbels en heerlijke hapjes (mooie CÎME pralines - njommm!). Bovendien ging iedereen met een goodiebag naar huis :). Ik kreeg bovendien een leuke box met enkele mooie producten mee om voor jullie te reviewen :)! We kochten in het winkelstandje ook de Himalaya universele balsem op aanraden van heel wat enthousiaste CÎME-fans.

Niet mijn scherpste foto, ik weet het. Maar hey, who cares about focus when there is delicious chocolate ;)?
Ik ben alvast erg enthousiast over de producten van CÎME en voorzie jullie binnenkort van uitgebreide reviews van enkele producten :)! Heel erg bedankt CÎME voor deze heerlijke namiddag! Kenden jullie dit natuurlijke en biologische merk al?

Veel liefs,

Lieselot

You Might Also Like

3 reacties

  1. Mooie foto's! Eigenlijk was dit merk mij nog totaal onbekend maar dit artikel heeft me wel heel nieuwsgierig gemaakt. Ik kijk alvast uit naar je reviews.

    ReplyDelete
  2. Aww, die foto van jou en je vriend is zo lief! Die workshop lijkt me heel interessant. Je kan inderdaad nooit genoeg weten over de ingrediënten die we op ons gezicht smeren.

    ReplyDelete
  3. Lijkt me een super interessant en leuk event!

    ReplyDelete

Instafeed


Like us on Facebook

Subscribe