Afscheid van een vriend

Tuesday, December 30, 2014

Urenlang dacht ik na over hoe ik deze post moest schrijven. En of ik deze post überhaupt wel moest schrijven. Het is immers geen leuke post, laat staan tijdens de anders erg vrolijke kerst-periode, maar ik voelde me enigszins verplicht om jullie te laten weten waarom geen vrolijke kerst-posten of foto's verschenen op deze blog of mijn sociale media-kanalen. 

Een dag of 9 geleden diende ik noodgedwongen afscheid te nemen van Doraatje, mijn hartendiefje en mascotte van deze blog. Vorige donderdagnacht was mijn beestje niet thuis komen slapen (absoluut niet van haar gewente) en ik was dus al erg ongerust. Toen ze de dag erna echter in haar mandje lag te slapen, voelde ik me iets beter en dacht ik dat ze gewoon op nachtelijk avontuur was vertrokken. Toen ze even later echter uit haar mandje hinkte, zag ik dat haar buikje uitgezakt was en dat ook haar pootjes in een erg eigenaardige positie stonden. Ik voelde meteen over haar ruggengraatje en voelde een grote breuk. Geen goed teken dus. Mama en papa snelden de dag erna met Dora naar de dierenarts, om foto's te laten nemen en de schade te laten inschatten. Ikzelf had al een tijdje een weekend Düsseldorf geboekt, en mama en papa stonden erop dat ik toch ging. Ze verzekerden me dat alles wel in orde zou komen, dat ze extra goed zorg zouden dragen voor mijn keppe. Met enige tegenzin vertrok ik. Het zag er niet goed uit: zoals ik had gevreesd had Doraatje een grote breuk in haar heiligbeen, waardoor heel wat zenuwen doorgescheurd waren en zelfstandig haar behoefte doen voor mijn beestje plots niet meer mogelijk zouden zijn. Ook haar heup was ontwricht. Dora zou waarschijnlijk nooit meer de oude worden en het leek de dierenarts beter om haar uit haar lijden te verlossen. Een erg pijnlijke beslissing, zo'n twee dagen voor Kerst...

Het zal dan ook niet verbazen dat mijn hoofd helemaal niet stond naar feesten, bloggen, leuke foto's maken of studeren. De feestdagen voelden heel wat minder warm aan en hoewel iedereen erg lief voor me was, bleef het gevoel van gemis knagen.

Wat gebeurt er nu met de 'Dora-approved'-categorie, denken sommigen onder jullie vast. Wel, die blijft gewoon bestaan, en de naam blijft ook behouden. Als eerbetoon voor mijn beestje, en omdat ze gewoon de beste mascotte was die ik me kon wensen!

Mijn bolleke, ik mis je enorm!

You Might Also Like

3 reacties

 1. Wat erg!! Veel sterkte ermee.

  ReplyDelete
 2. Tjeetje wat een verdrietig verhaal, Ik denk wel dat het goed is dat je het toch opgeschreven hebt..
  Meis, ik voel met je mee. en hoe pijnlijk en verdrietig,Ik ben er wel van overtuigd dat je de beste beslissing voor haar hebt genomen..
  een heel dikke knuffel,
  petra

  ReplyDelete
 3. Ach wat vervelend zeg, ik weet hoe het is, heb vorig jaar mijn hondje moeten laten inslapen, vreselijkste moment in mijn leven. Het is écht een vriend van je en hij maakt je zo gelukkig! Heel veel sterkte!

  ReplyDelete

Instafeed


Like us on Facebook

Subscribe