Frosted Pastels van The Body Shop!

Sunday, January 11, 2015

Hoewel jullie waarschijnlijk al op andere blogs hebben gelezen hoe leuk de eindejaarsmake-up collectie van The Body Shop is, wou ik toch ook nog eens mijn mening neerpennen ;). Ik vind het namelijk een erg mooie collectie en ik wou ze toch nog eventjes in de spotlight zetten hier op Sincerely Brunette :)! Eerst en vooral: de producten zien er ongelofelijk schattig uit! Het oog wil ook wat en daar heeft The Body Shop zeker op ingespeeld. Wat ik ook erg leuk vind, is dat een aantal producten in het verlengde liggen van de 'Glazed Apple'-lijn, en dus dezelfde heerlijke geur hebben. Vandaag toon ik jullie het Frosted Pastels palette, Glazed Apple lipgloss, Glazed Apple Sparkler en de Lip and Cheek doll. Enjoy! 



Wat me meteen opvalt bij het Frosted Pastels palette is de erg mooie vormgeving: het winterse patroon op zowel de binnen- als buitenkant van het palette en het spiegeltje weten me te bekoren en stiekem hoop ik dat ik mijn palette lang mooi (lees: proper) kan houden. Hoewel de eindejaarsmake-up edities bij heel wat merken zich focussen op goud, glitters en typische 'feest'-attributen, koos The Body Shop voor een combinatie van het thema 'winter' en zachte pastelkleuren. Wat mij betreft een erg goede keuze, want dat maakt dit palette ook heel bruikbaar voor een alledaagse look. De twee kleuren bovenaan zijn mat, terwijl de twee onderste kleuren een erg grote hoeveelheid kleine glittertjes bevatten. Gezien jullie wel weten hoe dol ik ben op glitter, moeten jullie waarschijnlijk niet vragen naar welke kleuren ik het meest benieuwd ben ;)!


De swatches: De pigmentatie van de drie donkerste kleuren zit wel goed, maar bij het pastelblauw moet ik toch enkele keren wrijven voor ik enige kleur op mijn pols kon overbrengen. De glittertjes in het pastelblauw daarentegen, krijg ik wel gemakkelijk mee. Naarmate ik het palette vaker gebruikte, merkte ik dat de mindere pigmentatie van het pastelblauwe kleurtje niet per se een nadeel hoefde te zijn. Je kan deze kleur immers gemakkelijk aanbrengen boven een andere kleur naar keuze om je look van een extra portie 'glam and glitter' te voorzien :)! Mijn favoriete kleur uit het palette is de donkergrijze kleur: ongelofelijk gepigmenteerd en barstensvol shimmer! Ideaal voor een intense smokey eye!

Als ik zou moeten kiezen tussen lipstick of lipstain, dan ga ik resoluut voor lipstain. Ze blijven langer zitten, ze lijken natuurlijker en je kan er geen gênante 'lipstick op je tanden'-momentjes mee hebben. Als de lipstains er dan nog eens leuk uitzien, ben ik er helemaal voor gewonnen. Dat was ook het geval bij deze Lip and Cheek doll, waarmee je niet enkel je lippen een kleurtje kan geven, maar ook je kaken van een gezonde blos kan voorzien. De dieprode kleur van de stain is gemakkelijk op te bouwen, waardoor je zelf in handen hebt hoe fel je je lippen in de verf wil zetten. Een nadeel van deze lipstain is dat de drogere stukjes van mijn lippen donkerder kleuren dan de rest, wat het niet zo'n mooi zicht maakt. Dit probleempje loste ik simpelweg op door een beetje lipbalm of het lipglossje aan te brengen na de stain! Een heel geslaagde combo als je het mij vraagt ;)! Tijdens het persevent werd ons getoond hoe we de stain ook kunnen gebruiken als een blush, maar de combinatie van mijn bleke huid en mijn onkunde om de stain als blush te gebruiken, resulteerde in een regelrecht fiasco. (Eerlijk is eerlijk: ik geloof oprecht dat vooral mijn geklieder met de stain ervoor zorgde dat ik een vlekkerig effect kreeg, gezien de dame die de producten demonstreerde tijdens het persevent er wel in slaagde de modellen van dienst van een mooie blos te voorzien.)
  

Ik ben geen fan van plakkerige lipglossjes, zoals u waarschijnlijk al weet, maar deze lipgloss met heerlijke 'Glazed Apple' smaak heb ik toch al redelijk vaak gebruikt. De reden? Naast de typische glans die je krijgt van lipgloss, bevat deze ook kleine glittertjes. (Gedachte bij het herlezen van het artikel: 'Misschien heb ik echt een ongezonde obsessie voor glitter?').  Deze lipgloss heeft een groenige kleur, maar daar merk je gelukkig niets meer van eens je hem op je lippen aanbrengt. Moest je niet dol zijn op de smaak van Glazed Apple, dan is de Frosted Cranberry lipgloss misschien meer iets voor jou! Hetzelfde fantastische glittereffect, maar een ander smaakje!


Zoals elk jaar zitten ook de Sparklers terug in het assortiment, en ik kreeg er eentje mee in de heerlijke geur van Glazed Apple! Ik gebruikte hem ongelofelijk vaak met de feestdagen en hij kreeg ondertussen een vast plaatsje op mijn toilettafel, gewoon omdat hij er zo leuk uitziet. Dit is met stip mijn favoriet uit de collectie! Hij is trouwens ook verkrijgbaar met in de geur Vanilla Brulée en Frosted Cranberry :)!

Ik sluit dit artikel graag af met de look die ik creëerde met de producten van deze collectie. Ik bracht in mijn binnenste ooghoeken de lichtblauwe pastelkleur aan, onder mijn wenkbrauwen de bleekste matte tint en op mijn volledige bewegende ooglid de bruine kleur van het Frosted Pastels palette. In mijn buitenste ooghoek en mijn crease bracht ik de mooie donkergrijze kleur aan. Op mijn lippen draag ik de stain, afgewerkt met een laagje van de lipgloss. 


Welk product is jullie favoriet van deze mooie collectie :)?

Veel liefs,

Lieselot

You Might Also Like

8 reacties

  1. Pure eyecandy deze collectie! Dat palet is echt wondermooi en absoluut mijn favoriet. Die lipstain ziet er ook leuk uit. Heb ik zelf nog nooit gebruikt, dus ben best wel benieuwd :-)

    ReplyDelete
  2. Ik heb zelf de Shimmer Lotion uit de Glazed Apple lijn en vind 'm echt wel super :-) Die lip & cheek tint vind ik er nochtans ook wel mooi uitzien.

    ReplyDelete
  3. Oef de sparklers vind ik er ook wel heel erg leuk uitzien, echt zo een product wat op een toilet tafel hoort...de look vind ik erg goed bij je staan...!

    ReplyDelete
  4. Mooie producten! Ik heb nog steeds die Glazed Apple lijn niet geroken.

    ReplyDelete
  5. Die Lip and Cheek Doll is zo lief! Da's zo'n product dat ik enkel en alleen omwille van de verpakking zou kopen :)

    ReplyDelete
  6. Die hele Glazed Apple lijn van de Body Shop is gewoon zalig!
    Die lipstain wil ik zo graag ook eens uitproberen :) Al was het alleen al maar om de mooie verpakking. Haha.

    ReplyDelete
  7. Leuke producten! Ik vind het oogschaduwpalette echt mooi!

    X Sara

    ReplyDelete
  8. Oei ja, dat pastelblauw van het palet valt wel een beetje tegen!

    ReplyDelete

Instafeed


Like us on Facebook

Subscribe