Cuteness alert!

Tuesday, July 22, 2014

Sinds enkele maanden heb ik een nieuwe liefde in mijn leven. Haar naam is Dora en in een mum van tijd stal ze niet alleen mijn hart, maar dat van iedereen hier in huis. Hierna volgt een korte kennismaking met Prinses Dora, bewoonster van het Bruine Tuinhuis aka Dora's Castle.


Oorspronkelijk werd deze kleine kapoen geadopteerd door goede vrienden van Le Boyfriend en mezelf als piepjong kitten. Onze vrienden redden haar van straat, namen haar liefdevol in huis en doopten haar Nala. Nala besloot echter absoluut geen huiskat te willen worden en haalde kattenkwaad uit dat het een lieve lust was. Ze krabte in de lederen zetels, speelde verstoppertje in de kasten en reageerde agressief als je haar wilde aaien. Onze vrienden hadden door hun drukke jobs weinig tijd om zich met Nala bezig te houden, waardoor ze zo mogelijk nog rebelser werd. Aangezien mijn kattenliefde alom bekend is binnen de vriendenkring, kreeg ik het voorstel om Nala te adopteren, zodat ik me met deze wildebras kon bezighouden en zo (hopelijk!) een beetje intomen. Zo geschiedde en enkele weken later kwam Nala bij ons wonen. Eenmaal bij ons thuis, werd duidelijk dat Nala niet luistert wanneer we haar naam roepen, terwijl de andere katten uit de buurt (met zelfde naam) dat wel deden. Daarom besloten we haar de naam 'Dora' te geven, naar het gelijknamige kinderprogramma 'Dora, the Explorer'. Momenteel dartelt deze jonge deerne in onze tuin, in navolging van tal van bijtjes, hommels en ander gevleugeld gevaarte. Haar favoriete bezigheden zijn knabbelen in mama's tenen, snuiven aan grote bloemen en haar muizenspeeltje keer op keer vangen en overmeesteren. Ze haalt al heel wat minder kattenkwaad uit en langzaamaan laat ze zich al eens vaker strelen of vastnemen. Onlangs probeerde ik haar enkele keren te fotograferen en toen bleek dat Dora verrassend fotogeniek is (lees. geïntrigeerd door de camera). Enkele staaltjes van mijn klein topmodel:'Human, staph following me with the camera!'

Ik ben verliefd op deze kleine wildebras! Hebben jullie een huisdier waar jullie gek op zijn :)?

Veel liefs,
Lieselot


You Might Also Like

15 reacties

 1. Het is echt een schattig beestje :)!

  ReplyDelete
 2. Deze Dora heeft een heel hoge knuffelfactor, maar dat heeft schijnbaar wel wat tijd nodig voordat ze dit begrijpt .
  Zelf heb ik 4 poezen en het zijn echt onze engeltjes ( met een B ervoor)...met iedere poes hebben wij een andere band, zo hebben wij er eentje die heeft plakband aan haar kontje als ze eenmaal bij mijn man op schoot zit...Ook is er eentje altijd bezig met het bedenken van rottigheid ...eentje is zo onwijs lui, die snurkt echt de hele dag en stapt savonds tegelijk met ons in bed ( kopje op het kussen en snurken maar,...en de laatste is zo "de macho kater"...hihi katten zijn zo onwijs leuk, maar eigenlijk zijn alle dieren gewoon leuk...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Wat leuk om te lezen Petra :)! Ik hou ook van de soms gekke karaktertjes die katten kunnen vertonen, dat maakt ze net zo leuk om in de gaten te houden!

   Delete
 3. Zo'n mooie kat! Ik ben ook een cat lover en heb hier thuis al drie lieve kattenvriendjes rondlopen, maar als het van mij alleen zou afhangen zouden het er al veel meer zijn, hihi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ik weet exact wat je bedoelt :)! Moest ik een alleenwonende vrijgezel zijn, zou ik mezelf in een mum van tijd waarschijnlijk ontpoppen tot een crazy cat lady :p!

   Delete
 4. Aw, wat een schatje :-D Die oogjes. Ik heb zelf een hond gehad. Maar ze is ondertussen overleden. Zo'n schatje dat ze was :-(

  ReplyDelete
 5. Ooooh, té schattig! En wat is ze mooi :)

  ReplyDelete
 6. OH, wat lief :) veel succes met Dora :)

  ReplyDelete
 7. Oh wat een superschattige lieverd!! Ik heb zelf ook 2 katten en ik ben helemaal gek van ze. Ze zijn echt m'n schatjes!

  X Sara

  ReplyDelete
 8. Wat een schatje! En wat goed dat jullie haar in huis genomen hebben. Het asiel is zo triestig.

  ReplyDelete
 9. Oooh, Dora is écht supercute. Ik heb zoveel medelijden met al die poezen die in het asiel zitten... Zelf heb ik ook twee katten: Gizmo en Muffin!

  ReplyDelete

Instafeed


Like us on Facebook

Subscribe