Mooie wimpers met Ecrinal

Monday, August 31, 2015

Meisjes met lange en volle wimpers, ik benijd ze. Met mijn fijne, bleke wimpertjes ben ik verplicht terug te grijpen naar een goede mascara of fake lashes om een indrukwekkende oogopslag te krijgen. Aangezien valse wimpers lijmen spijtig genoeg niet tot mijn fortes behoort, beperkt mijn wimper-routine zich dan ook vaak tot enkele laagjes mascara. Een paar maanden geleden kreeg ik echter een zeer interessant persbericht in mijn inbox over een versterkende gel van Ecrinal voor wimpers en wenkbrauwen, die de haartjes verstevigt en beschermt en bovendien ook de celdeling ter hoogte van de haarwortel bevordert. Sounds good right? Dat moest ik natuurlijk eens proberen! Wie weet was dit wel een oplossing voor mijn wimper-complex! Ik kreeg de versterkende gel en bijhorende mascara thuisgestuurd om te testen. Benieuwd hoe mijn wimpertjes er nu uitzien? Lees dan zeker verder ;)!


Reikhalzend keek ik uit naar de komst van dit pakje. Ik was dan ook zo blij als een klein kind dat nieuw speelgoed krijgt, toen de postman het pakketje kwam droppen. In gedachten was ik al helemaal op weg naar wimpers à la Twiggy ;). Ik wou geen tijd verliezen en bracht sinds die dag de verstevigende gel dagelijks aan, meer dan 8 weken lang. Volgens de bijsluiter dien je de gel voor een optimaal resultaat twee maal per dag aan te brengen wanneer je wimpers volledig schoon zijn: na je ochtendroutine en voor het slapengaan. Eerlijk is eerlijk, op drukke dagen of tijdens de weekends volgde ik dit advies niet altijd even nauwgezet op en moesten mijn wimpertjes het met slechts 1 laagje gel stellen. Een kuur van 2 à 3 maanden is ideaal, maar het resultaat zou al zichtbaar moeten zijn na 7 weken. 


De witte tube bevat de verstevigende gel met de werkzame bestanddelen ANP2+ en pro vitamine B5, die de wimpers langer en steviger maken. De gel is kleurloos en geurloos, zodat je eigenlijk amper merkt dat je überhaupt iets op je wimpers hebt. Bovendien gaan je wimpers er niet van samenklitten of vettig aanvoelen (wat echt een voordeel is als je dagelijks lenzen of een bril draagt!). Ook voor de gevoeligste oogjes zou dit product geen probleem mogen zijn door de hypoallergene formule die geen parabenen bevat. En daarmee scoort Ecrinal heel wat pluspunten voor mij! Op geen enkel moment tijdens de 8 weken dat ik deze kuur aanbracht, heb ik last gehad van irritaties of iets dergelijks. Mascara gebruik ik niet op dagelijkse basis, maar ik verbande mijn andere mascara's de laatste maanden naar de onderkant van mijn toilet-tas om ze steevast te vervangen door de Ecrinal mascara. Deze zwarte mascara bevat net als de gel het werkzame bestanddeel ANP2+ en helpt dus ook je wimpers te verstevigen, terwijl hij meteen je make-up look afwerkt. De verstevigende gel en de mascara kunnen bovendien boven elkaar aangebracht worden.  
De hamvraag bij deze review is natuurlijk of mijn verwachtingen werden ingelost en of ik langere volle wimpers kreeg na deze verzorgende kuur. Omdat het niet altijd gemakkelijk is om zo'n vraag objectief te beantwoorden, besloot ik om foto's van mijn wimpers te maken voor en na de behandeling. Oordeel gerust zelf, lieve lezer ;). Na de kuur vind ik mijn wimpers er niet alleen dikker maar ook een beetje langer uitzien. 'Yaaaay, it's not just your imagination', lijken de voor-en-na foto's van hieronder te schreeuwen :)! Zeker de basis van mijn wimpers ziet er toch aanzienlijk voller uit volgens mijn bescheiden mening. Deze foto's zijn genomen nadat ik mijn gezicht 's ochtend had gereinigd en hier droeg ik nog geen mascara of de verstevigende gel. Wanneer ik vroeger mijn gezicht reinigde of make-up afnam na een avondje uit, verloor ik redelijk wat wimpertjes. Ook dat verminderde drastisch de laatste weken. Ik ben toch onder de indruk!
Ook over de mascara ben ik erg tevreden: slechts één laagje is voldoende om mijn wimpers te verlengen en voller te maken. Hoewel mijn wimpers mooi worden gescheiden wanneer ik slechts één laagje aanbreng, krijg ik toch last van klontertjes wanneer ik meerdere laagjes aanbreng. Met een wimper-borsteltje is dit echter snel gefixt, Bij de voor-foto hieronder heb ik geen mascara op, in de beide na-foto's draag ik 1 laagje mascara. Het effect vind ik er vrij naturel uitzien, wat me erg aantrekt in een mascara. 


Zeker wanneer ik de foto's bekijk, moet ik toegeven dat ik echt wel fan ben van de producten van Ecrinal. Ze zijn niet getest op dieren, bevatten geen parabenen en de verzorgende oliën in hun versterkende gel en mascara hadden duidelijk een positief effect op mijn fijne wimpertjes. De versterkende wimper- en wenkbrauwgel kan je voor 19.18 euro krijgen bij de apotheker. De mascara kost zo'n 25.78 euro. De prijs van de producten is dus ook zeer schappelijk :)! 

Wat vinden jullie van het resultaat?

Veel liefs,

Lieselot

You Might Also Like

2 reacties

 1. Ik vind het toch een behoorlijk verschil! Ik wist niet eens dat zulke producten bestonden! Echt een mooi resultaat dus!
  Over het algemeen ben ik erg tevreden over mijn wimpers, zeker als er een klein laagje mascara op zit.

  Liefs,
  Marlies - Golden Mirrors & Pink Bows

  ReplyDelete
 2. Ik ben eerlijk gezegd best onder de indruk van het verschil, ik had het niet verwacht...ppl de prijs van de producten is niet extreem vind ik voor dit soort producten...leuke review!

  ReplyDelete

Instafeed


Like us on Facebook

Subscribe