The Body Shop Oils Of Life

Wednesday, September 16, 2015

The Body Shop is aan een topjaar bezig: heel wat mooie nieuwe lijnen, extra aandacht voor de verpakkingen en de producten krijgen een erg luxueuze feel. Ik liet jullie onlangs al kennismaken met de Secrets Of The World collectie en ook vandaag mag ik jullie weer enkele nieuwe producten van dit leuke merk laten zien. Op beauty-gebied is 't al olie wat de klok slaat de laatste tijd en ook The Body Shop blijft niet achter: hun nieuwe Oils of Life gezichtsverzorgingsgamma maakt gebruik van de revitaliserende eigenschappen van maar liefst 3 zaadoliën, afkomstig uit verschillende werelddelen. Of de producten bij mij in de smaak vielen, lees je hieronder ;)!


Mooie beloftes bij de Oils Of Life lijn die beweren je huid weer op te laden, te revitaliseren, je van een gezonde glow te voorzien en zelfs de eerste tekenen van veroudering uit te vagen. Hun motto 'It's not a miracle, but it's close', zorgde er dan ook voor dat ik stond te popelen om de producten zelf te gebruiken en te zien welke invloed ze op mijn huid hadden. Eerlijk is eerlijk, in het begin stond ik een beetje sceptisch tegenover deze lijn. Ik heb namelijk zelf een vrij oily skin (erg vettige T-zone hierzo), maar enkele droge plekjes op mijn wangen schreeuwen vaak om extra voeding. In mijn hoofd speelden horrorscenario's waarbij je jezelf praktisch kon spiegelen in mijn glimmende voorhoofd, maar ik liet me geruststellen door één van de beauty-specialisten die op het The Body Shop event aanwezig was. Met een iets geruster hartje begon ik met testen :)! De verpakking van de producten is vrij chique en moet zeker niet onderdoen voor de verpakking van high-end producten. En okee, de verpakking zegt misschien niet veel over de kwaliteit van een bepaald product maar een leuke emballage maakt mij toch extra blij. Het oog wil ook wat ;)!



Ik begin deze review graag met mijn absolute favoriet van deze lijn en dat is de Intensively Revitalising Facial Oil. De zwarte komijnzaadolie, cameliazaadolie en rozenbottelzaadolie die in de Oils Of Life producten worden verwerkt, zijn koudgeperst waardoor ze hun krachtige eigenschappen optimaal behouden. Deze gezichtsolie bestaat voor 99% uit olie en één tot twee druppels zijn voldoende om je hele gezicht en halsstreek mee in te masseren 's ochtends en/of 's avonds. De olie trekt erg snel in de huid en laat geen vettig, plakkerig laagje achter. Ik bracht deze olie vaak aan voor het slapengaan en werd de volgende ochtend steeds wakker met een huid zo zacht als babybilletjes. De geur is niet helemaal mijn ding, maar vond ik ook zeker niet storend. Ik begreep plots perfect wat The Body Shop bedoelde met 'de huid revitaliseren'. Deze facial oil moet je echt in huis halen!

Intensely Revitalising Facial Oil 30 ml - 35 euro

De Intensively Revitalising Essence Lotion bereidt je huid voor op verdere verzorging na je gezichtsreiniging. Het bijzondere aan deze lotion is dat het bestaat uit een blend van olie en water, waardoor je twee fasen krijgt: je ziet de olie-druppeltjes echt zweven in de waterachtige fase. Schudden voor gebruik dus ;)! Ik vind het gemakkelijkst om een paar druppels van het product op een wattenschijfje aan te brengen (en niet in mijn handpalm, zoals ook kan), en er dan mijn gezicht mee in te wrijven. Nadat het product een minuutje kon inwerken, kan je dan een serum of crème aanbrengen.

Intensely Revitalising Essence Lotion 160 ml - 16 euro


Ik bracht de Oils Of Life Revitalising Gel-cream aan. Deze crème heeft een erg luchtige en frisse structuur, waardoor hij op erg warme dagen verkoelend aanvoelde en toch mijn huid voldoende hydrateerde. De gel-achtige crème bevat micro-parelmoerdeeltjes die voor een subtiele glow zorgen. Ik ben een grote fan van de gel-cream textuur, omdat het deze zomer meer dan eens een welkome verkoeling was tijdens mijn ochtendroutine! Toen ik bovenstaande producten lange tijd samen na elkaar gebruikte, merkte ik dat deze combo van zowel de Essence Lotion als de gel-cream iets te voedend was voor mijn huid (lees: glimmende huid all the way!). Ik ben zeker dat de combinatie van beide producten echter wel ideaal zal zijn wanneer mijn huid moet afrekenen met koud en guur weer, wanneer mijn huid dan ook steevast droger wordt. Tijdens deze zomer gebruikte ik de gel-cream  meestal zonder de Essence Lotion en dat beviel me prima! Mijn huid voelde erg gevoed aan en ik zag de fijne denkrimpels op mijn voorhoofd inderdaad een beetje vervagen.

Intensively Revitalising Gel-cream 50 ml - 29 euro


In deze lijn zit ook een erg leuk accessoire om de Facial Oil in je huid te masseren, namelijk de Twin-Ball Revitalising Facial Massager. Dit apparaatje bestaat uit twee metalen bollen waarmee je je gezichtsspieren een complete work-out kan geven. Zo'n massage verbetert de bloedsomloop, maakt de huid elastischer en gaat rimpels en wallen tegen. Hoewel ik het massagetoestelletje lang niet elke dag gebruik, vind ik het wel amusant. De producten worden beter door mijn huid opgenomen en zo'n work-out is best aangenaam :)! Als je een fan bent van dit soort massage-toestelletjes, dan ga je dit zeker de max vinden - passeer eens langs een TBS winkel en laat je overtuigen ;)!

Twin-Ball Revitalising Facial Massager - 20 euro

Kortom, opnieuw een lijn met erg fijne producten! De producten liggen vanaf nu in de winkel, waar je ze zelf eens kan gaan bekijken/besnuffelen. Welk product spreekt jou het meeste aan :)?

Veel liefs,

Lieselot



You Might Also Like

1 reacties

  1. die facial olie klinkt zo goed! moet ik eens gaan proberen :)

    ReplyDelete

Instafeed


Like us on Facebook

Subscribe