Beestenboeltje in Pairi Daiza!

Wednesday, October 15, 2014

Al maandenlang stond een bezoekje aan 'Het mooiste park en de beste dierentuin van België', ook wel bekend als Pairi Daiza op de to-do-list en ik was dan ook superexcited toen het enkele weekjes geleden eindelijk zover was! Gewapend met mijn camera en een paar stevige schoenen trokken we naar Brugelette om allerlei beestjes van dichterbij te bewonderen. Eerlijk is eerlijk: niet enkel de dieren zijn leuk om te zien, ook het decor mag er zeker wezen. De inkleding geeft toch echt net dat tikkeltje extra aan je dierentuinbezoek. Dezelfde eerlijkheid gebiedt me dan ook meteen om te vermelden dat een ticketje voor Pairi Daiza niet goedkoop is: 27 euries per persoon en 7 euro parking. Niet bepaald een goedkoop dagje uit dus! Ik raad iedereen dan ook ten stelligste aan om het park op een weekdag te bezoeken: zo is het park niet overspoeld door mensen en kan je echt op je gemak het park doorkruisen en de dieren fotograferen. Slenterende bejaarden en buggy's die volgens een door mij tot nog toe ongekende voorrangsregel overal voor, op en tegen mogen rijden, maken je bezoek niet aangenamer. Ja, ik weet hoe asociaal het klinkt maar ik heb er me toch lichtjes aan geërgerd. Dat het toch wel de moeite waard was, bewijzen de volgende foto's :)!

Ik waande me heel eventjes in een echte Chinese tuin! Heerlijk! 
Naar het sneeuwluipaard had ik het meest uitgekeken. Deze prachtige katachtigen hebben altijd tot mijn verbeelding gesproken, dus ik was erg benieuwd naar de levende versie. Jammer genoeg is het sneeuwluipaard in Pairi Daiza niet zo fotogeniek. Het beestje lag in deze positie om 11u en had zich amper bewogen toen we een uur of 6 later nog eens gingen kijken. Dat beest is verdorie tammer dan mijn Dora! 


Ook in de panda's zaten niet veel leven, maar hun cuteness-factor maakt zo veel goed! Prachtige dieren!


In de giraffen zat gelukkig heel wat meer beweging! Ze waren erg nieuwsgierig, lieten zich graag fotograferen en zo nu en dan kwam er eentje blaadjes eten uit je hand. Ik vond hun blauwe tong wel iets grappigs hebben :)!
Kijk hoe blij die olifant er uit ziet :D!

Favoriete foto van de dag, met het favoriete beestje ;)! Deze levende versie van King Julian was erg sociaal en met enorm hoog knuffelgehalte. Ik kon niet geloven hoe zacht hun vachtje is! Ze kwamen spontaan bij iedereen op de schouder zitten in de hoop iets lekkers bij je te bemachtigen. Ringstaartlemurtjes, jullie hebben mijn hart gestolen! Jammer dat je ze niet als huisdier mag houden!
Niet de meest sociale, aaibare of mooie dieren, maar hun bijzondere kont levert deze apen toch een plaatsje op in deze fotogallerij!

Binnenkort krijgt Pairi Daiza er twee nieuwe pronkstukken bij. Weljaa, eigenlijk zijn ze er nu al om een beetje te wennen aan hun nieuwe habitat, maar weldra zijn ze voor het grote publiek zichtbaarder dan nu het geval is: de sneeuwtijgers. Voor deze schoonheden kom ik zeker terug!
Nog meer grote poezen!
My anaconda don't want none, unless you got buns hun!

Ik had er geen idee van dat nijlpaarden zo'n indrukwekkende tanden hebben. Auwch!

Veruit de schattigste beestjes van Pairi Daiza! Geen idee meer wat het precies is, maar dat doet er niet echt toe. ZO CUTE!

Stoere pinguïns!
Chinese pedicure met echte Gara Ruffa visjes? In Pairi Daiza kan het! Voor zo'n 5 euro mag je een kwartiertje je voetjes laten verwennen door deze kleine visjes, die eelt wegschrappen en je streelzachte voetjes geven. Een unieke ervaring! De wetenschapper in mij verplicht me wel om jullie mee te geven dat deze visjes wel huidinfecties en andere ziektes kunnen overdragen. Het risico is heel erg klein, maar niet onbestaande. Ik wist dit wel zelf niet toen ik in het bad ging, en vond het achteraf heel erg eng om te horen, dus daarom geef ik het jullie liever nu mee :).

Zijn jullie ooit naar Pairi Daiza geweest? Zoja wat vonden jullie ervan?

Veel liefs,

Lieselot

You Might Also Like

13 reacties

  1. Oh leuk zo'n uitstapje naar een dierentuin! Ik ben heel vroeger naar Pairi Daiza geweest toen het nog Paradisio was, maar ondertussen zal er wel heel veel veranderd zijn!

    X Sara

    ReplyDelete
  2. haha een sneeuwluipaard wat nog tammer is dan jouw Dora..weet je zeker dat ie wel echt was?...tja voor die entreeprijs heeft hij wel echt een behoorlijk vol gevreten buikje en dat heb je waarschijnlijk live mpogen aanschouwen... je zou het niet zeggen maar zo een schattig uitziend hippootje heeft tanden waar dracula stikjaloers op is...heerlijke fotos om te bekijken...tof!

    ReplyDelete
  3. Lijkt me een leuk dagje te zijn geweest !! Ben er zelf nog niet geweest, maar het staat zeker nog op mijn verlanglijstje. Toch wel een beetje eng te horen dat die visjes ziektes kunnen overdragen.

    ReplyDelete
  4. Leuk dat die apen zomaar op je gaan zitten. Ik ken de dierentuin niet, maar het ziet er wel heel leuk uit!

    ReplyDelete
  5. Nooit gehoord van deze dierentuin..
    Hele mooie foto's heb je gemaakt!

    ReplyDelete
  6. Leuke foto's gemaakt! Ik wil zo graag gaan om de panda's te zien :)

    ReplyDelete
  7. Pairi Daiza heb ik nog nooit bezocht, maar hopelijk komt het er snel van! Ziet er heel mooi uit!

    ReplyDelete
  8. Super leuke foto's! Ik wil er ook graag eens naartoe!

    ReplyDelete
  9. Superleuke foto's, vooral die van het nijlpaard. Ik vind het ook fijn dat de giraffen zo dichtbij komen. Ik vind Pairi Daiza echt heel leuk!

    ReplyDelete
  10. My anaconda don't want none, unless you got buns hun!
    Hahahaaa!!

    En ik vind Pairi Daiza echt een prachtige dierentuin!! Veruit de mooiste in ons land!!

    ReplyDelete
  11. Pairi Daiza is een leuk plek om te bezoeken!

    Liefs,
    Eva

    ReplyDelete
  12. Zo'n fijne foto's! Die panda is echt te schattig!

    ReplyDelete
  13. Sorry voor de ontzettend late reactie, komt misschien wat vreemd over, maar ik kwam hier net pas terecht via Google Images... :') Wou je gewoon effe zeggen dat die schattige beestjes prairiehondjes zijn.

    ReplyDelete

Instafeed


Like us on Facebook

Subscribe