De eindejaarscollectie van The Body Shop!

Wednesday, December 31, 2014

Als laatste post voor dit jaar, review ik met veel plezier de eindejaarscollectie van The Body Shop voor jullie :)! I weet het, I am a little late to the party, maar op deze manier zijn jullie tenminste ook zeker dat ik de producten uitgebreid getest en goedgekeurd heb :)! Zeker nu de solden in aantocht zijn, lijkt het me een erg goed idee om deze producten op jullie wishlist te plaatsen en misschien met wat korting te scoren ;)! Jullie kregen in mijn eerder artikel al een voorsmaakje van hoe de eindejaarscollectie eruit zag, maar zoals beloofd schotel ik jullie nu een superuitgebreid artikel van deze mooie collectie voor. Enjoy!

Cuteness overload! - 5 euro
Door zijn hoge cuteness-factor werd deze schattige pinguïn meteen gebombardeerd tot favoriete product uit de eindejaarscollectie! Hij ziet er niet alleen lief uit maar is ook een aangename compagnon voor in bad of de douche gezien hij zachtjes je huid exfolieert en de schuimmassa een enorme boost geeft! I like! Deze lieverd kost slechts 5 euro :)! Ohja, de ijsbeer-uitvoering is trouwens minstens even schattig :D!

Glazed Apple Body Butter: 16 euro
Glazed Apple Lip Balm: 6 euro
Glazed Apple Bath Sprinkles: 6 euro
Glazed Apple Soap: 3.5 euro
De body butters van TBS hebben ondertussen (met recht en reden) wereldfaam vergaard, waardoor het niet zal verbazen dat ook deze body butter een schot in de roos is! De voedende textuur en heerlijke geur zorgden ervoor dat ik de laatste maanden al vaak mijn droge huid insmeerde. Of de geur een typische Kerst-geur is? Daar ben ik eigenlijk nog altijd niet helemaal uit. De geur is zoet en toch met een erg frisse toets, vrolijk en toch ook erg warm en troostend. Het maakt me daarom eigenlijk niet echt uit of het een typische Kerst-geur is of niet: I just love it!

Ook de lip balm viel bij mij heel erg in de smaak! Hij smaakt immers naar appelsnoepjes en laat geen plakkerige laag na op mijn lippen, iets wat mij (en mijn vriend) over het algemeen doet afknappen op lipgloss en bepaalde lip balms. Dit schattige blikje is momenteel een vaste waarde in mijn handtas en ook mijn vriend heeft zijn goedkeuring al meerdere malen laten blijken. (Heb je weer die lip balm op? Geef mij dan maar snel nog een zoen ;)!).

De bath sprinkles waren een ontdekking voor mij. Ik gebruik eigenlijk zelden badzout en ik wist in het begin niet goed wat ik er mee moest aanvangen. Om eerlijk te zijn, wist ik eigenlijk ook niet welke positieve eigenschappen badzout kunnen hebben op je bad-ervaring. Deze sprinkles reinigen je huid grondig, trekken afvalstoffen uit je huid en werken heel erg ontspannend. De kalmerende werking is te danken aan de Community  Fair Trade Aloë Vera, wat deze bath sprinkles een ideale ontspanning maakt tijdens 'den blok'. Dit moet je proberen, I swear! Dat je de rest van de dag heerlijk naar Glazed Apple ruikt, is een leuke bonus ;).

Here goes: ik ben geen fan van blokjes zeep. Sorry. Echt niet. Ik prefereer de vloeibare versie van zepen en ik vind het ook stiekem erg spijtig om dit lekker geurende blokje te verspillen aan gewoon 'handen wassen'. Daarom koos ik voor een andere oplossing: ik stopte het blokje zeep in een klein linnen zakje en hing het op in mijn kleerkast. Nu geuren mijn kleren subtiel naar 'Glazed Apple' en ga ik nog erg lang van mijn zeepje genieten :)! 


Tijdens het persevent had ik een 'love at first feel'-moment met de bath jellies, een soort gelei die je in bad laat oplossen waardoor je een giga-hoeveelheid schuim verkrijgt. Ik kon niet wachten om deze te testen en mijn enthousiasme en liefde voor de Frosted Cranberry bath jelly werd na mijn eerste ervaring alleen maar gevoed. De textuur van de bath jelly is op zijn minst fascinerend te noemen: ik heb ongelofelijk vaak in het potje zitten prutsen met mijn vingers, gewoon omdat het leuk aanvoelt. (Aan wie nu denkt dat ik een verstandelijke beperking heb: nee, ook mijn huisgenoten en lief vonden de textuur bijzonder interessant. Het ligt echt niet aan mij.). Wat de hoeveelheid schuim betreft: ik gebruikte een kleine soeplepel van de bath jelly en dat leverde me een rijkelijke hoeveelheid schuim op. Het oplossen van de jelly in het badwater gaat niet vanzelf: je moet de jelly zelf een beetje openwrijven onder de badstraal want anders blijft hij in een klompje liggen. Ik raad jullie ook aan om het houten lepeltje dat je erbij krijgt niet te gebruiken. Ik weet het, het ziet er ongelofelijk leuk uit, maar als je het lepeltje in de jelly laat liggen, zakt hij na verloop van tijd naar de bodem. On the bright side: graven naar het lepeltje is ook best een leuke ervaring. Ik koos voor de Frosted Cranberry-geur omdat ik er simpelweg dol op ben, maar de Vanilla Brûlée-geur vind ik ook een aanrader omdat die naar pudding ruikt. No kidding! 

Cranberry Frosted bath jelly: 9 euro

De textuur van de bath jelly: heel apart!
Last but definetly not least, toon ik jullie graag het Schoolbook of Love. Dit prachtig vormgegeven boek bevat 4 verzorgingsproducten: een lip balm, body butter, douchegel en een zeepje in de vorm van een hartje (way too cute!). Klinkt al erg goed, maar wat het nog beter maakt is dat een deel van de opbrengst van deze boeken wordt geschonken aan War Child. Deze organisatie helpt oorlogskinderen door hen in een veilige omgeving van onderwijs te voorzien. Zo leren ze niet enkel lezen, schrijven en rekenen, maar worden ze gesteund bij het verwerken van traumatische ervaringen en leren ze opnieuw anderen vertrouwen. Hartverwarmend! Voor zo'n 15 euro kan je al zo'n box kopen, dus doe een vriend(in), je zus, je mama of een andere geliefde een plezier en schenk ze een schoolboek. Je maakt er niet enkel iemand uit je naaste omgeving gelukkige mee, maar je draagt ook je steentje bij voor War Child.

De box en de producten op een rijtje. Ik ben een enorme fan van de vormgeving! Way to go, TBS!


Elke box is afgewerkt met een mooie quote en plaats voor een persoonlijke boodschap! Een leuke touch!
De boeken zien er niet alleen mooi uit maar zijn daarnaast ook vervaardigd uit ambachtelijk geproduceerd Fair Trade papier. Dubbel score dus ;)! Het Schoolbook of Love bevat producten met de Frosted Cranberry geur, terwijl het gele Schoolbook of Joy producten met Vanilla Brûlée-geur  bevat. Het groene Schoolbook of Peace bevat producten met de Glazed Apple-geur. Deze box hoort op jullie shoplist, dames! (Of heren, als jullie dit lezen: koop uw liefje iets leuks, doe ze dit boek cadeau!).

De producten uit de winterse make-up collectie hebben jullie van me te goed (inclusief de allereerste look, which makes me kinda nervous). Wat ik jullie nu al vertel, is dat het stuk voor stuk pareltjes zijn, ideaal om een mooie ijsprinses-look mee te maken! Heel binnenkort, hier te spotten ;)!

Ik wens jullie een mooi einde van 2014 en een spetterend begin van 2015! 

Veel liefs,

Lieselot

You Might Also Like

4 reacties

  1. Die pinguïn is schattig hihihi. Die producten met frosted cranberry lijken mij erg lekker ruiken

    ReplyDelete
  2. de boxen zijn echte pareltjes, erg mooi!

    ReplyDelete
  3. Wat een leuke collectie!

    ReplyDelete
  4. Zalige collectie! Wat een leuk idee om dat blokje zeep in je kleerkast te hangen. Ik hoop zeker in de solden nog wat op de kop te tikken. Ik wens je alvast een fijn 2015!

    ReplyDelete

Instafeed


Like us on Facebook

Subscribe