Energie-boosters voor de huid van Sothys

Sunday, June 21, 2015

Het dagdagelijkse leven eist een zware tol van onze huid: omgaan met zonnestraling, vervuilde (stads)lucht, stress en andere factoren vergen heel wat energie waardoor ons perzikhuidje er futloos en vermoeid kan gaan uitzien. Om ons hier tegen te wapenen, ontwikkelde Sothys een serie energie-boostende producten die zorgen voor een stralende en frisse teint. Extract van Siberische ginseng om het energiekapitaal van de huid vast te houden, gist-extracten en rijstpeptiden om de energiebron van de huid te stimuleren en lupinezaad-extract samen met glycerolzuur om de celvernieuwing te bevorderen. Mooie, bijna mythische beloftes die zeker tot mijn verbeelding spreken, dus ik was erg blij dat ik enkele producten uit dit gamma kon testen. Ik probeerde het 'serum recharge énergisante' - sounds fancy, doesn't it? - nu enkele weken en gebruikte sporadisch de 'correcteur énergisant instantané'. Werden mijn verwachtingen ingelost? U leest het hier ;).


Een voedend serum dat zowel hydrateert als een anti-age werking heeft. Eerlijk is eerlijk, in het begin vroeg ik me oprecht af of dit product wel geschikt was voor mijn relatief jonge huid. Tegen hydratatie zeg ik nooit nee, maar met mijn 23 lentes voelde ik me toch wat jong voor een anti-age product. Sothys beweert echter dat de producten een universele behandeling vormen: voor elk huidtype, elke leeftijd, ieder geslacht, het hele jaar door. Dit stelde me enigszins gerust waardoor ik met een gerust hart kon beginnen testen. Ik bracht het serum aan voor het slapengaan, in plaats van mijn gewone nachtcrème. Het is volgens Sothys mogelijk om het serum te combineren met andere verzorgingsproducten, maar ik doe dat liever niet. Zo zie ik duidelijk wat het effect van het serum is op mijn huid, zonder dat andere producten kunnen interfereren en vermijd ik dat twee producten van verschillende merken met elkaar beginnen vechten en een puinhoop achterlaten op mijn velletje (trust me, I've been there!). Het serum ruikt erg aangenaam, heeft een lichte textuur en trekt snel in. Ik krijg geen last van puistjes of irritaties en wanneer ik de volgende ochtend wakker word, voelt mijn huid zacht als babybilletjes. Mijn huid ziet er fris uit en deze eerste kennismaking met Sothys is wat mij betreft zeker geslaagd!De corrigerende crème gebruikte ik sporadisch de voorbije weken, wanneer ik last kreeg van vlekjes op mijn huid of wanneer ik wallen onder mijn ogen kreeg. Deze crème zou een onmiddelijke energie-boost geven aan je huid waardoor die er opnieuw stralend uitziet. De crème doet perfect dienst als primer voor make-up of extra laagje onder mijn dagcrème, maar mijn wallen tovert het niet weg. Mijn huid knapt er wel van op en de vlekjes verdwijnen voor een tijdje, maar levensgrote verschillen kon ik niet merken. Ik vrees dat de erg veelbelovende naam me een tikje te veeleisend maakte; waardoor ik niet volledig uit mijn dak ging. Een goed product, niet meer maar zeker ook niet minder :)!
Niets dan goeds over de producten van Sothys, maar een klein pijnpuntje is voor mij als student de prijs. Het serum kost zo'n 79 euro en de corrigerende crème kost 36 euro. Stevig prijskaartje maar je krijgt er mooie producten voor in de plaats. Sothys producten zijn enkel verkrijgbaar in gespecialiseerde schoonheidinstituten. Dit proefdiervrije high-end merk heeft mij alvast positief verrast!


Kenden jullie Sothys al?

Veel liefs,

Lieselot

You Might Also Like

1 reacties

  1. Het klinkt best goed, maar heel eerlijk gezegd is de prijs ervan heel, heel, heel ver boven mijn budget...

    ReplyDelete

Instafeed


Like us on Facebook

Subscribe