Biologische verzorging met Cattier-Paris!

Saturday, October 03, 2015

Ik nam me al een hele tijd voor om enkele producten van Cattier Paris aan te schaffen en te testen, omdat ik al zo veel positieve reviews over dit merk had gelezen. Om de één of andere reden kwam het er echter maar niet van, tot ik een leuk mailtje van Steffi kreeg. Ik was immers als een van de winnaressen van de Cattier Paris-winactie op haar website uit de bus gekomen! Niet zo lang daarna belandde een pakketje in mijn brievenbus met het roze klei masker, een mini sheabutter, de Secret Botanique vochtinbrengende dagcrème en een ontspannende douchegel met lavendelhoning en witte klei! Joepie, heel wat nieuw test-materiaal dus :D! Niet alleen is dit merk cruelty-free, maar hun producten zijn ook biologisch en natuurlijk. De producten bevatten geen parabenen, synthetische geur- of kleurstoffen, petroleumderivaten of fenoxyethanol (een conserveermiddel dat vaak zorgt voor allergische reacties bij frequent gebruik). De ingrediëntenlijst ziet er alvast erg goed uit en mijn verwachtingen waren eerlijk gezegd toch wel vrij hoog gespannen. Benieuwd of de producten aan mijn verwachtingen voldeden? U leest het hier ;)!


Ik heb een soort haat-liefde-verhouding met lavendel: wanneer het lavendelaroma subtiel aanwezig is, ben ik een fan. Felle lavendelgeuren die mij doen denken aan goedkope voeten-deodorants, daar knap ik echter helemaal op af. Ik was dan ook erg nieuwsgierig wat de douchegel met witte klei en lavendelhoning zou geven. Opluchting alom toen bleek dat de geur van lavendel vrij luchtig op de huid achterblijft, precies zoals een product met lavendelgeur zou moeten zijn! De textuur van de douchegel doet overigens een beetje denken aan honing: stroperiger dan de meeste andere douchegels die ik gebruik en erg zuinig in gebruik. Ben je op zoek naar een natuurlijke douchegel voor een schappelijke prijs, én hou je van lavendel? Dan is dit product iets voor jou :)!


Mijn favoriete product uit het pakje? Dat is zonder twijfel het roze klei masker! Het masker reinigt de huid op een milde manier, zodat ook gevoelige huidjes dit masker zonder problemen kunnen gebruiken. Sheabutter, biologische pepermuntolie en aloë vera zorgen ervoor dat de huid gehydrateerd, verfrist en schoon aanvoelt. Al na het eerste gebruik zag ik het verschil: mijn huid zag er zuiver, gehydrateerd en gezonder uit. Bovendien verdwenen mijn oneffenheden als sneeuw voor de zon. Dit product ga ik zeker nog kopen, maar dan in een grotere verpakking ;)!


Nog zo'n topper is de mini-sheabutter! In het begin stond ik een beetje sceptisch tegenover dit product: de structuur is vrij stug waardoor het soms moeilijk is om een goede hoeveelheid van de butter te nemen. Ik vreesde dan ook dat het product niet gemakkelijk open zou smeren, laat staan goed in de huid trekken. Niets is echter minder waar! Wanneer sheabutter met de huid in contact komt, zorgt je lichaamswarmte ervoor dat het klompje 'boter' smelt en bijna vloeibaar wordt. Smeren is dan geen probleem meer en ook over de werking van het middeltje twijfel ik ondertussen niet meer. Mijn droge benen voelen lang zacht en gevoed aan, nadat ik ze met de sheabutter heb ingewreven. Vooral in de winter wanneer de huid meer voeding kan gebruiken, zal dit product van pas komen. Je kan de sheabutter trouwens ook gebruiken op droge vlekjes in je gezicht of in je haar om het meer vitaliteit en glans te geven. Ook na het scheren en zonnen, kan deze pure sheabutter soelaas bieden.



Het laatste item dat ik uit het pakketje viste, is de vochtinbrengende Secret Botanique dagcrème voor droge en gevoelige huid. Biologisch rozenwater en biologische jojoba-olie zijn de hoofdrolspelers in deze dagcrème die de huid diepgaand voedt en hydrateert. Zelf heb ik een gemengde huid, waardoor dit product iets te rijk voor mij is. Steffi gaf in haar review de tip om de dagcrème als nachtcrème te gebruiken wanneer je een gemengde huid hebt en dat beviel me inderdaad heel wat beter! Ik zou er mijn andere nachtcrèmes niet door vervangen, maar zo kon ik het product toch enigszins testen :)! Ik denk dat dit product voor dames met een droge huid wel een topproduct is! Over het pompsysteem niets dan goeds: het is erg handig in gebruik en hygiënisch.


Kenden jullie Cattier Paris al? Wat is jullie favoriete product van dit merk?

Veel liefs,

Lieselot

You Might Also Like

3 reacties

  1. Cattier heeft zulke heerlijke producten, zelf vind ik de dagcreme een heerlijk product...de lavendel douchegel is inderdaad ook heerlijk, al moest ik in het begin wel even wennen aan de geur en de textuur van het product...ja ik ben echt fan van dit merk, heerlijk!

    ReplyDelete
  2. Ik heb nog nooit iets geprobeerd van dit merk eigenlijk, maar ze lijken me zeker het proberen waard :)

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete

Instafeed


Like us on Facebook

Subscribe