Getest: 5D-kit Pharma!

Monday, September 22, 2014

Zoals heel wat vrouwen heb ik een haat-liefdeverhouding met mijn lichaam. Ik hou heel erg van lekker eten en drinken, maar de extra kilootjes op mijn heupen en buikje irriteren me de laatste tijd mateloos. Hoe het zover kwam? Door enkele snel opeenvolgende stresserende periodes, vond ik wel altijd een excuus om mezelf te troosten met koekjes, chocolade en andere lekkere dingen. Foute instelling, I know! Maar het besef dat ik toch echt wel fout bezig was, kwam toen ik Het Lief, de besties en mezelf begon te teisteren met onderstaande uitspraken:
 • Ziet mijn kont er dik uit in die broek/rok?
 • Hmm, ik moet toch eens een beetje op mijn lijn beginnen letten. Maandag start ik! MAANDAG!
 • Ik ga dat taartje toch opeten, dat buikje kan ik wegsteken onder mijn dikke trui. It's the perfect crime!
 • Pizza gaat mij echt veel gelukkiger maken dan dat kledingmaatje minder! Zeker als ik vaak pizza kan eten.
Ik moest iets doen aan mijn foute eetpatroon, zoveel was zeker! Op enkele andere blogs had ik gelezen over de 5D-kit Pharma, een box met kant-en-klaarmaaltijden voor 5 dagen (lees: 5 dagen poedertjes!) en omdat ik nog nooit iets gelijkaardigs had geprobeerd, was mijn interesse toch gewekt. Misschien was dit wel het middeltje dat ik nodig had om mijn voedingsschema weer op de rails te krijgen! Of ik veel kilootjes verloor en een fan ben van deze box? Lees zeker verder ;)!


De box bestaat uit 6 aparte doosjes: eentje met de poedertjes en snacks voor elke weekdag en een extra doosje met informatiebrochures en vitaminesupplementen. Wanneer ik de box voor het eerst zie, ben ik enthousiast: het ziet er gewoon erg leuk uit en de mysterieuze poedertjes maken dit een erg spannend experimentje :)! Ik schrik wel wanneer ik zie dat ik erg vaak op een dag zal moeten eten, drinken of snacken. Er zit maximaal 3 uur tussen de verschillende sapjes, snacks of hoofdmaaltijd. Dat ben ik helemaal niet gewend, en ook tijdens het testen van deze box merk ik dat dit een groot struikelblok is.

+.


De eerste dag begin ik vol goede moed: I am going to be skinny agaaaaaaaiin! Ik los vrolijk mijn chocomelk-poedertje op in wat melk en begin te lepelen. Slurpen is absoluut geen optie omdat het toch een dik goedje blijft, dat op zich niet vreselijk smaakt. Chocomelk en ik, we gaan nooit beste vrienden worden, maar dit vind ik erg doenbaar. Om 10 uur mag ik een Choco Crisp Snack. Lekker, echt! Ik had gevreesd dat het een veel te zoete reep zou zijn die een plakboeltje van je gebit maakt, maar de chocoladereep is luchtig, smaakt naar pure chocolade en is niet zo zoet als gevreesd! So far, so good! Ook de Pineapple Drink Fat Burner om 11 uur en de Pink Appetite Moderator om 11u30 vind ik lang niet slecht smaken! Ik heb het moeilijker met de Peach Tea, waarvan ik er elke dag zo'n 2 liter naar binnen moet krijgen. Ik ben absoluut geen thee-lover en de perziksmaak ligt me niet. Gelukkig kan mijn lunch, een Vegee Soup, me wel smaken! Het doet me een beetje denken aan de groentesoepjes van Royco Minute :). Om 15 uur die namiddag mag ik opnieuw een Pineapple Fat Burner, een drankje dat vaag naar ananas smaakt en lekker zoet is. Een uurtje later verorber ik mijn tweede snack: een Coconut Crisp reep. Deze vind ik niet zo lekker als de Choco Crisp, maar ik eet 'em toch volledig op, want ik vrees dat ik anders honger zal krijgen voor het avondeten wordt geserveerd. Voor het avondeten drink ik opnieuw een knalroze Appetite moderator! Met heel veel verbeelding lijkt het een beetje op een erg zoete cocktail.


Het avondeten dien je zelf te bereiden en is eigenlijk de enige vorm van 'normaal voedsel' die je op een dag binnen krijgt. Ik at een natuurhamburger met tomaatjes en komkommer. Gezien je geen pasta, brood of aardappelen mag eten, heb ik toch het gevoel dat ik iets mis. Honger heb ik hele kuur niet gehad, maar ik vind het moeilijk om te wennen aan het idee van maaltijden zonder de normale zetmeelproducten. Ik ben niet uitgesproken dol op aardappelen of pasta, maar toch vind ik het ergens jammer dat het niet op mijn bord ligt.De tweede dag herhaalt mijn menu van dag 1 zich zo goed als volledig met als uitzondering dat ik nu een soort cornflakes als ontbijt krijg. Ik vind de cornflakes een beetje droog en smaakloos en gezien ik er melk bij moet drinken (jakkes!) is het niets voor mij! Ook het drinken van de Peach Tea wordt er voor mij niet gemakkelijker op. Ook de lunch is anders: Spaghetti Bolognese! Ik keek heel erg uit naar deze lunch, maar spijtig genoeg voldeed het niet volledig aan mijn verwachtingen! De smaak op zich was niet slecht, maar de textuur maakte me een beetje achterdochtig. Zijn die brokjes vlees, of...? Ik at flink mijn spaghetti op, maar ik merkte dat ik toch een beetje moeite moest doen. Voor de rest verandert er niets aan mijn menu, op het avondeten na natuurlijk. De dinsdag at ik een stukje vis met salade, komkommer en tomaatjes.


De menu's van dag 1 en dag 2 wisselen zich de komende dag af, tot ik vrijdag mijn poedertjeskuur volledig heb afgewerkt. Hoeraaaa!! Opnieuw gewoon eten! Als je een fan bent van de boxen, kan je een vervolgbox kopen met meer gevarieerde menuutjes. Ik vond deze 5 dagen echter al meer dan voldoende, dus ik schakel graag terug over op 'vaste voeding'.

Na 5 dagen poedertjes ben ik iets minder dan 2 kg kwijt. Geen al te slecht resultaat, maar om de een of andere reden had ik toch gehoopt dat het meer zou zijn. Aangezien ik bijna geen 'echt' eten had verorberd, hoopte ik dat die overtollige kilootjes er af zouden vliegen! Ik ben erg blij dat ik het geprobeerd heb, maar ik moet toch toegeven dat het niets voor mij is. Ik kreeg niet veel calorieën binnen per dag, maar toch had ik niet het gevoel dat ik op een gezonde manier aan het afvallen was. Bovendien voelde ik me op het einde van de week erg slap. Mijn mama vertelde me bezorgd dat ik er heel erg bleek uitzag en de donderdagochtend merkte ik dat ik moeite had om mijn koffietas op te tillen! Een heel erg verontrustende ervaring, geloof me vrij! Ik was dan ook erg blij dat het er vrijdagavond op zat. Deze kit heeft me ervan overtuigd dat de beste manier om een gezond gewicht te bereiken een gezond eetpatroon is: niet te veel vlees, veel groentes en  fruit en pasta/aardappelen met mate! En bewegen natuurlijk! 

Bleven de twee kilootjes er permanent af? Neen, jammer genoeg niet! De week nadat ik het kuurtje deed, voelde ik me erg hongerig en vrat ik me te pletter. Waardoor ik weer snel op mijn oorspronkelijk gewicht zat en zelfs nog een kilootje meer. Oeps, een jojo-effect! Ik moet dus weer een beetje op mijn lijn letten, maar deze keer op een iets gezondere manier :)!

Deze kit kan je bij de apotheker of via het internet verkrijgen en kost zo'n 85 euro. Niet zo goedkoop dus.

Wat denken jullie van poederdieetjes?

Veel liefs,

LieselotYou Might Also Like

6 reacties

 1. Nu moet ik heel eerlijk zeggen dat ik een heel levende fantasie heb, en dus dit hele verhaal van A tot Z voor mij heb gezien...en heb mijn wenkbrauwen stevig opgetrokken toen ik naar de tja euhhhh "spagetti bolognese" keek......weet je dat ik alleen maar gedacht heb, wat maken wij vrouwen het ons toch ontzettend moeilijk?....Toen ik las dat je je te pletter gevreten heb de week erna, moest ik hard rennen, want het watertje kwam door mijn neusgaten naar buiten....van het lachen!

  Conclusie: de apotheker lacht zijn eigen kapot om mensen die 85 euri neerliggen voor paketten zoals deze.....Er is echt maar 1 methode om goed af te vallen, gezond en niet te veel eten en voldoende bewegen....niet leuk, maar je kan in elke geval je tas behoorlijk blijven optillen... ;-)
  groetjes Petra

  ReplyDelete
 2. Ik ben er niet zo'n fan van. Een vriendinnetje van mij deed ooit een poederdieet en die poeder was zo vies. En ZO DUUR! Ze is ermee gestopt en is meer bijgekomen dan afgeslankt... Alez dan.

  ReplyDelete
 3. Ik ben meer voor gewoon gezond eten en een gezonde levenstijl adopteren. Liever geen poedertjes of shakes of vervangmaaltijden dus.

  ReplyDelete
 4. Jammer dat dit niet echt werkt. Zou namelijk een goede oplossing kunnen zijn na de feestdagen!

  ReplyDelete
 5. Ik vind zulke afslankprogramma's echt maar niets. De kilo's die je ermee kwijtraakt ben je zo weer bij als je terug normaal begint te eten. Wat echt helpt is op de voeding letten (slechte koolhydratenen suikers beperken) en geregeld bewegen. In iets anders geloof ik echt niet!

  X Sara

  ReplyDelete
 6. Ik ben ook niet zo te vinden voor poeders en shakes die maaltijden vervangen. Ze zorgen voor een crashdieet waardoor je nadien als je terug normaal eet weer alle kilo's terug bijkomt. Wel leuk dat je eerlijk je mening hebt gegeven! Leuk geschreven ook :)

  ReplyDelete

Instafeed


Like us on Facebook

Subscribe