Review: L'Oreal Paris Elseve Fibralogy (shampoo en haarmasker)

Monday, April 21, 2014In de ideale wereld ben ik de bezitster van een volle bos grove krullen. Helaas leven we nog lang niet in een ideale wereld en moet ik het doen met erg fijn en sluik haar, dat met geen geld van de wereld langer dan een halve dag een gekrulde vorm aanhoudt. Om dan nog maar te zwijgen van het permanente gebrek aan volume. Toen ik hoorde dat L'Oreal een haarlijn ontwikkeld had, speciaal voor fijn haar dat niet gemakkelijk in model te brengen is, was mijn interesse dan ook meteen gewekt! Toen ik in het Kruidvat aankwam, zag ik dat heel veel andere dames blijkbaar hetzelfde gedacht hadden als ik, want de conditioners waren al uitverkocht en ook de shampoo's waren erg geslonken. 'Snel meepakken en wegwezen!', dacht ik dan maar.


Het actieve bestanddeel in deze haarlijn is het mysterieuze 'Filloxane'. Toen ik dit ingrediënt googelde, kwam ik steeds terecht op sites van L'Oreal Paris en niet bij onafhankelijke studies die de werking van dit bestanddeel aantonen. Jammer, want dan gaat er bij mij meteen een alarmbelletje rinkelen. Volgens L'Oreal Paris dringt Filloxane door in je haar, waar het de haarvezel van binnenuit vergroot. Volgens een opbouwend effect wordt je haar dus steeds een beetje dikker bij elke wasbeurt. Heel mooie beloftes, maar kunnen ze ook waargemaakt worden? Ik deed de test!

Toen ik aan de kassa stond aan te schuiven, snoof ik al een keertje nieuwsgierig aan de shampoo. Hij ruikt heerlijk! (Ik weet dat de geur niet het belangrijkste aspect van een goede shampoo zou moeten zijn, maar ik vind dat toch stiekem heeeeeel erg belangrijk!) Nadat je je haar met deze shampoo hebt gewassen, vervliegt de lekkere geur echter redelijk snel! Jammer, maar to look on the bright side: dan interfereert je parfum tenminste niet met je shampoo. Wat de textuur van de shampoo betreft, kan ik niets speciaals opmerken buite het feit dat hij erg snel en rijkelijk schuimt.Dat brengt ons uiteindelijk bij het belangrijkste aspect van de shampoo: maakt hij het haar echt dikker? Op de flacon staat dat je haar al na 1 wasbeurt dikker zou moeten aanvoelen, en dat de haarvezels na 5 wasbeurten opmerkelijk dikker zijn. Welnu, na de eerste wasbeurt had ik niet echt het idee dat mijn haar dikker was, maar ik merkte wel dat mijn lokken volumineuzer dan anders waren. Het haar lag niet gewoon plat op mijn hoofd, maar leek wel voller. Na 5 wasbeurten heb ik nog steeds geen afro-coupe (gelukkig maar!), maar ik heb wel het idee dat de haartjes van mijn froufrou dikker zijn. En dat is natuurlijk erg goed nieuws! Bovendien valt het ook gewoon beter en zit er meer volume in.
Het verdict over de shampoo: ik ben tevreden! Wereldschokkende veranderingen hoef je volgens mij niet te verwachten, maar een subtiel verschil is wel merkbaar. Bovendien kost de shampoo niet veel meer dan een gewone andere shampoo, dus voor de prijs hoef je het ook niet te laten :). En hij ruikt lekker. Echt lekker!

Wat het haarmasker betreft, ben ik iets minder enthousiast. De werking van het masker ligt in lijn met de werking van de shampoo, en ook de geur is even zalig, maar het zorgt ervoor dat mijn haarlengtes geplaagd worden door knobbels en klitten. Het zorgt ook wel voor extra dikte, als het samen met de shampoo gebruikt wordt, maar het lijkt wel alsof een soort 'overdosis Filloxane' mijn haar doet klitten. Spijtig, want net na het wassen, kamt mijn haar net erg gemakkelijk door!


De Elseve Fibralogy verzorgingslijn bevat ook nog een conditioner en een speciale haarbooster met een extra hoge Filloxane-concentratie. Ik ben er nog niet helemaal uit of ik me de conditioner nog ga aanschaffen, maar ik ben wel erg benieuwd naar de haarbooster. Bij verdere vorderingen hou ik jullie zeker op de hoogte ;)!
Hebben jullie de shampoo, conditioner of  het haarmasker al gebruikt? En zo ja, wat vonden jullie ervan?

Veel liefs, 

Lieselot

You Might Also Like

3 reacties

 1. Ik kan ook best wat volume gebruiken :) Die shampoo lijkt me erg fijn :)

  ReplyDelete
 2. de shampoo lijkt me erg fijn ♥ xx

  ReplyDelete
 3. Hele fijne shampoo's heeft L'oreal! Ik heb een aantal keer de roze variant gehad, die is ook super!

  Liefs,

  Svenja
  www.lovinglifeiseasy.blogspot.nl

  ReplyDelete

Instafeed


Like us on Facebook

Subscribe