Zomergeurtjes-dilemma!

Friday, April 04, 2014

Het zalige zomerweer doet me niet alleen verlangen naar een nieuwe luchtigere garderobe, maar ook naar een nieuw geurtje! Een frisse, fruitige geur die toch erg vrouwelijk en zwoel is. Momenteel draag ik nog steeds één van mijn favoriete geurtjes, Alien van Thierry Mugler, maar aangezien dit toch wel een ietwat zwaarder parfum is, verlang ik toch echt naar iets lichters voor deze zomer. Stiekem ben ik altijd een klein beetje overdonderd wanneer ik een parfumwinkel binnenstap: een enorme mix van geuren overvalt me en ik wil dan zo veel parfums testen dat ik na een tijdje niet meer ruik welk geurtje ik het laatst testte! Niet ideaal dus. Daarom laat ik me graag verleiden door de mooie parfum-posters die je kan bewonderen in de etalages van parfumerieën of die de Gentse bushokjes opleuken. Zo vond ik mijn eerste kandidaat: Miss Dior Blooming Bouqet van het wereldberoemde huis Dior! Hun affiches zijn altijd een streling voor het oog en daar heb ik een enorm zwak voor. Het feit dat de mooie Natalie Portman (toch wel een van mijn favo actrices!) op die posters prijkt, zorgt ervoor dat het geurtje nog aantrekkelijker wordt voor me. Miss Dior belooft je met zijn Blooming Bouqet te betoveren met heerlijke tinten van pioenroos, Italiaanse mandarijn-essence en witte muskus. Lijkt mij toch wel een heerlijke combinatie! Een extra pluspunt van dit parfum? Het erg mooie en schattige flesje! (Jaaaaa! Ik weet het, je koopt geen parfum omdat het in een mooi flesje zit, maar stiekem vind ik het toch wel belangrijk. Nah, I said it!)
De titel van dit artikel zou echter geen 'dilemma' bevatten moest Miss Dior Blooming Bouqet geen duchtige tegenstander hebben! De klassieker Coco Mademoiselle van het mode- en beauty-icoon Chanel trok mijn aandacht door de vele goede reviews die ik erover las. De vele lofbetuigingen naar Coco Mademoiselle toe verbazen me helemaal niet, want eens je een imperium zoals dat van Chanel hebt opgebouwd, mag je toch wel zeker zijn dat het goed zit. Bovendien merkte ik dat de belangrijkste noten van het parfum (sinaasappel, mandarijn, bergamot en oranjebloesem) tot mijn favoriete geurtjes behoren! Heel veelbelovend dus! En eerlijk is eerlijk, Chanel spreekt tot de verbeelding. Het straalt een zekere klasse uit, waardoor ik toch ook wel erg getrokken ben naar dit parfum! Every woman deserves her little luxuries ;).

Aangezien ik met mijn bescheiden studentenbudget toch ééntje van de twee ga moeten kiezen (anders kocht ik ze echt alletwee, echt waar!), neem ik de proef op de som! Een parfum is iets heel persoonlijk: daarmee bedoel ik dat eenzelfde parfum bij twee verschillende meisjes anders zal ruiken. Dat komt omdat de zuurtegraad van de huid bij iedereen anders is, en dat het ene parfum je meer eer zal aandoen dan het andere (en vice versa!). Het parfum eens testen in de parfumerie is daarom zeker een must voor je je nieuwe parfum aanschaft! En dat is exact wat ik ga doen, voor ik de knoop doorhak. Wish me luck ;)! Hou mijn blog in de gaten om te weten wat het uiteindelijk geworden is! En laat me gerust weten welk geurtje jullie voorkeur krijgt!

Liefs,

Lieselot

You Might Also Like

2 reacties

  1. inderdaad een moeilijke keuze! de reclamespotjes van die parfums zijn ook allebei prachtig :D ik denk dat 'k zelf voor dior zou gaan, omdat ik stiekem wel parfum koop voor het mooie flesje hihi!

    ReplyDelete
  2. Hihi, ik heb vandaag de geurtest gedaan en ik moet zeggen: Miss Dior Blooming Bouquet was de duidelijke winnaar voor mij :D! En heel eerlijk, het flesje heeft ook een rol gespeeld :D!

    ReplyDelete

Instafeed


Like us on Facebook

Subscribe