Emergency kit voor examens!

Saturday, May 17, 2014


Lieve dames,
Ik weet het, het is hier de laatste dagen erg stil geweest! De boosdoeners hiervoor zijn de twee kanjers van deadlines die elkaar in een razendsnel tempo opvolgden. Hoewel ik al redelijk wat werk voor deze taken verzet had, bestond mijn week toch voornamelijk uit complete isolatie waarbij ik gekluisterd zat aan mijn laptop in een oude trainingsbroek en een t-shirt van Le Boyfriend. Vreselijk. Hoewel ik wou dat ik dan nu razend enthousiast kon melden dat ik nu weer keiveel tijd heb om te bloggen en leuke dingen te doen, moet ik spijtig genoeg aankondigen dat het de komende maand niet veel beter zal zijn. De examens komen eraan en dan groei ik opnieuw vast in een training om zoveel mogelijk leerstof in mijn hoofd te stampen. Omdat ik hier geen jankpost van wil maken, gaan we ons nu focussen op leuke dingen! Aangezien iedereen wel eens een down-momentje heeft tijdens het studeren, leek het me een goed idee om een soort noodkit samen te stellen voor tijdens de examens :)!

Like right now


Wanneer ik me slecht voel tijdens de examenperiode, helpt chocolade me er terug bovenop. Het is wetenschappelijk bewezen dat het eten van chocolade de productie van endorfines (gelukshormonen) in de hersenen stimuleert en je helpt om je te concentreren. Mijn tip is de chocolade van Albert Heijn: lekker zachte melkchocolade die echt smelt in je mond. Deze reep is onderverdeeld in kleine rondjes, zodat je kan doseren. Tijdens de examenperiode is doseren wel het laatste van mijn zorgen en geldt wat op elk rondje staat: MINE, all mine! (Vind ik trouwens echt geniaal, die leuke opdrukjes op de chocolaatjes!).
Voorzie voor je kit een reep of 5. Of meer, afhankelijk van het aantal dipjes dat je verwacht. Lust je geen chocolade, voorzie dan een zak chips of 4 of iets anders wat je graag lust. (Nootjes zijn ook een aanrader!)Een tweede must voor je emergency kit is een goede serie. Soms moet je gewoon een beetje ontspannen om je hoofd eens leeg te maken, en dan kan een aflevering Gossip Girl, The Big Bang Theory of Vampire Diaries soelaas bieden. Eén aflevering per dag kan geen kwaad, maar als je het eerste seizoen van je serie al verslonden hebt na de tweede dag blokken, dan heb je deze tip niet helemaal begrepen. Het is blok, geen netflix-marathon.

Untitled
(Ik ben een sucker voor cute guy memes, sorry. Het is sterker dan mezelf)
bron: weheartit

Hoewel ik zei daarnet pleitte voor een enorme hoeveelheid chocolade in de kit, lijkt wat fruit me ook geen slecht idee! Boordevol vitamientjes en zeker nu de zomer eraan komt, liggen de winkelrekken vol lekker zomerfruit. Aangezien het compenseert voor eventueel overmatig chocoladegebruik, helpt het je schuldgevoel onder controle te houden. Het spreekt voor zich dat je deze items niet in je emergency-doos dient te bewaren, maar in de frigo.

Er is niets frustrerender dan halflege fluostiften. Drie keer dezelfde zin fluoresceren helpt je niet beter onthouden en zorgt alleen maar voor een pesthumeur. Sla genoeg fluostiftjes in om deze frustratie te vermijden. Ik weet dat dit een stomme tip kan lijken, maar ik erger me er zowat elke examenperiode aan. Een verwittigd student is er twee waard.

Als je niet zo dol bent op series om je ontspanningsmomentjes te vullen, heb ik een ander ideetje. Snel naar de winkel, neem een grote flacon badschuim en geurkaarsjes mee en stop ze in je emergency kit. Wanneer je je snakt naar ontspanning, laat je het bad vollopen en laat je je zorgen los in een wereld van schuim en geurende vlammetjes. Dit doe je best het 's avonds, want na deze herbronbeurt slaap je gegarandeerd als een baby'tje.

Het laatste item in je emergency kit is je gsm. Nu ben ik wel verslaafd aan mijn gsm (mijn moeder denkt dat het ding ondertussen is vastgegroeid aan mijn hand), maar tijdens de examens nemen we bewust wat afstand. De gsm helemaal verbannen lijkt me een slecht idee: wanneer je eens een mental breakdown hebt, helpt het om je vriendje te bellen of een goede vriendin. Die kunnen je oppeppen, zodat je het weer een beetje beter ziet zitten om opnieuw in de boeken te duiken. Ik heb al ontelbaar veel keren mijn vriend in paniek gebeld, en trust me, het werkt!

Vul je kit aan met dingen waarvan je weet dat ze je kunnen helpen tijdens de zware blok. Hieronder zie je een foto van mijn ideale kit ;).

Munchies
bron: weheartit.

Om te eindigen wil ik alle studentjes onder ons heel erg veel succes toewensen. Kick some ass, babes!
Ik probeer nu en dan nog iets van me te laten weten en iets leuks te posten :).

Heel veel liefs,
Lieselot

You Might Also Like

2 reacties

Instafeed


Like us on Facebook

Subscribe