Must see film: Divergent

Saturday, May 03, 2014

Divergent Movie Poster

Op regenachtige avonden een filmpje kijken met iets lekkers om te knabbelen, is voor mij de ideale manier om te ontspannen. Zeker met de overload aan deadlines en de naderende examenperiode, doet dit fenomeen zich bij mij de laatste tijd vaker en vaker voor ;). Omdat Le Boyfriend en ik vrijdagavond niet meteen wisten wat gedaan, besloten we de cinema nog eens onveilig te gaan maken met enkele vrienden. De uitverkoren film? Divergent. Lieve dames, als jullie deze film nog niet gezien hebben, snel dan alsjeblieft naar de dichtstbijzijnde bioscoop en laat je inpalmen door Shailene Woodley en Theo James, de knappe hoofdrolspelers van dienst!

Het verhaal speelt zich af in een post-apocalyptisch Chicago, dat onderverdeeld is in 5 facties. Deze 5 facties worden elk gekenmerkt door hun waarde: Onverschrokkenheid, Eruditie, Vriendschap, Zelfverloochening en Oprechtheid. Elk jaar worden de 16-jarigen onderworpen aan een speciale test die hen begeleidt in het kiezen van een factie. Bij Beatrice Prior (Shailene Woodley) ligt deze keuze moeilijker dan bij de andere 16-jarigen: ze komt als Afwijkend (Divergent) uit de test, wat betekent dat ze nooit bij één enkele factie zal thuis horen, maar eigenschappen van de verschillende facties bevat. De keuze valt Beatrice zwaar, maar ze besluit voor Onverschrokkenheid te kiezen, waar ze de Four (Theo James) leert kennen. Heeft Beatrice wel de juiste keuze gemaakt?

divergent-shailene-woodley-theo-james

Ik zou jullie heel graag vertellen hoe het verhaal verder afloopt, maar ik wil echt geen spoiler zijn :). Nog niet overtuigd? Hieronder geef ik je enkele extra redenen waarom je zeker moet gaan kijken!

1. Four (Theo James) is smoking hot. Zijn warme bruine ogen doen je in no time smelten en de chemie tussen Beatrix en Four spat gewoon van het scherm. Echt mooi om te zien! En aangezien Shailene Woodley een knappe meid is, weet ik zeker dat de vriendjes ook wel graag meegaan ;).
Theo James

2. Hoewel de film meer dan 2u duurt, zijn mijn ogen geen seconde van het scherm geweken. Gewoon omdat het zo spannend was.

3. De grote Titanic-ster Kate Winslet speelt ook mee in deze film als meedogenloze bad-ass. Een rol die haar verrassend goed afgaat.

4. Gezien deze film gebaseerd is op een boekenserie, komen er nog vervolgfilms. Nog meer om naar uit te kijken dus! Divergent wordt nu al vergeleken met kaskrakers van het kaliber 'The Hunger Games' en 'Harry Potter'. Helemaal terecht als je het mij vraagt. Ik neem me dan ook voor om tijdens de vakantie al deze boeken te verslinden!

5. Just do it! - Nike

Hebben jullie Divergent al gezien? Zijn jullie even (over)enthousiast :)?

Veel liefs, 
Lieselot

You Might Also Like

7 reacties

 1. Ik dacht eerst dat dit weer zo een "lame" film ging zijn voor jonge meisjes tot een vriendin me erover vertelde (ze was hem al 2x gaan bekijken omdat ze hem zo leuk vindt).. en nu wil ik hem supergraag zien :D!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Echt zeker eens doen :D! Ik ben normaal ook niet het typetje dat meteen gek en hysterisch loopt te doen over een film, maar deze is echt gewoon 'WAUW!'

   Delete
 2. Lijkt me echt een hele leuke film!

  ReplyDelete
 3. Lijkt me een hele gave film, ik wil hem ook snel zien!

  ReplyDelete
 4. lijkt mij ook een erg toffe film! liefs x

  ReplyDelete
 5. LOVE THEO love divergent!
  Mss dat ik hem straks nog eens ga zien in mijn luie zetel hihi.
  Goed idee ;)
  xo leopardxlipstick.blogspot.be
  fb/leopardANDlipstick :) (wij liken altijd terug maar berichtje sturen dan hihi)

  ReplyDelete
 6. Ik wil hem heel graag zien, hopelijk komt het er dit weekend van :)

  ReplyDelete

Instafeed


Like us on Facebook

Subscribe