Budget treasures: Biocura nagellak

Thursday, July 10, 2014

Niet zo heel stiekem ben ik een verwoede nagellak-verzamelaarster. Het is sterker dan mezelf: mooie lakjes die nog niet staan te pronken bij de rest van mijn verzameling, worden naar de kassa geloodst en geliefkoosd meegenomen naar huis. Hoewel Le Boyfriend in het begin van onze relatie nu en dan eens een poging deed om me duidelijk te maken dat ik echt geen honderden lakjes nodig heb, weet hij nu vele jaartjes later dat ik het nooit zal leren en tracht hij nu vooral de schade te beperken. ("Echt liefje? Je gaat er nu toch echt geen 6 meenemen he?"). Eén ding heb ik nu ondertussen wel geleerd: te veel lakjes doen pijn in je portemonnee, zeker als je het met een studentenbudget moet stellen! Daarom begon ik mijn zoektocht naar budgetlakjes die kwalitatief toch niet moeten onderdoen voor de high end producten. Een zeer aangename verrassing tijdens die zoektocht vond ik bij Aldi. Ik zie de sceptici reeds fronzen achter hun scherm, maar geloof me vrij als ik zeg dat het de moeite is om verder te lezen ;).


Ik begrijp de sceptici wel, want tot voor kort was ik er ook eentje. De rekken met verzorgingsproducten in Aldi liet ik langs me passeren, zonder een blik waardig te gunnen, omdat ik het idee had dat goedkope producten kwalitatief niet even goed kunnen zijn als de merkproducten. Ik moet echter eerlijk toegeven dat ik het fout had. Ik testte de Biocura nagellakjes en kan er eigenlijk geen slechte dingen over zeggen. Ik testte de kleurtjes 08 Klassiekrood en 03 Seringen.Hoewel het een beetje vreemd mag lijken om aandacht aan de verpakking te besteden, viel het me toch op dat het doosje erg luxueus aandoet en zorgt voor een beetje extra cachet aan het lakje. Een verpakkingsdoosje vind ik absoluut niet noodzakelijk, maar het is wel charmant.


Zoals op de verpakking vermeld staat, breng je de nagellak best aan in twee laagjes om het mooiste resultaat te bekomen. De kleuren komen niet alleen beter tot hun recht, maar zo krijg je ook de streepvrije finish die de verpakking belooft. Wanneer het op nagellak-kleurtjes aankomt, is rood mijn signature-colour! Het staat mooi op vrijwel elke nagel, past in elk seizoen en wat mij betreft geldt echt: 'In case of doubt, always wear red'. Het mag dan ook vrij duidelijk zijn welk lakje mijn hart gestolen heeft ;). Het andere lakje is een vrolijk roze met erg kleine gouden spikkeltjes in. In het licht bekom je zelfs een mild holografisch effect. Een aanradertje voor deze zomer! Zoals je misschien opviel aan de foto's, glanzen deze lakjes heel erg. Precies alsof er al een topcoat over werd aangebracht!
Het grootste voordeel aan de Biocura nagellakjes is dat ze gemakkelijk zo'n 5 dagen perfect op je nagels blijven zitten, zonder chippen whatsoever! Een erg aangename verrassing, aangezien ik mijn nagels met de meeste andere budgetlakjes al na 2 dagen mag bijwerken. Het aanbrengen van een extra top coat was dus niet nodig om relatief lang een mooi resultaat te behouden.

Wat is er niet goed aan deze lakjes? Zoals ik eerder al zei, kan ik niet veel slechte dingen opmerken over de Biocura nagellakjes, buiten het feit dat het assortiment erg beperkt is en er dus nog niet zoveel verschillende kleurtjes beschikbaar zijn. Als ik dan echt moet muggenziften, zou ik ook wel willen opmerken dat de chique doosjes eigenlijk niet zo milieuvriendelijk zijn. (Sorry, heel eventjes de biologe in mezelf loslaten. Ook sterker dan mezelf.)

Afsluiten doe ik graag met een positieve noot: dit was een geslaagd experimentje en ik nodig al mijn lezeressen uit om zelf de proef op de som te nemen. Laat jezelf overtuigen: die 2.50 euro zijn een investering, trust me ;)!

Hebben jullie al een Biocura nagellakje in jullie collectie staan? Wat vinden jullie ervan?

Veel liefs,
Lieselot

You Might Also Like

14 reacties

 1. Ik heb er nog nooit een lakje van geprobeerd maar wil dat nu wel eens doen. Want wow ze blijven echt lang zitten :o

  ReplyDelete
 2. Ik ben gek op die rode kleur! Echt een klassieke rode tint die zo chique lijkt!

  ReplyDelete
 3. Deze zijn dus toch goed? Ik koop weinig biocura producten, ik kom nooit in de aldi voor lakjes... daarvoor ga ik liever naar het kruidvat of een gespecialiseerde winkel :)

  Ps. Er is momenteel een winactie op mijn site. Het zou leuk zijn mocht je ook meedoen. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ik was ook oprecht verbaasd :p! Ze zijn heel wat beter dan ik verwachtte en hun houdbaarheid verdient echt lof!

   Delete
 4. Wowwww die seringen kleur, daar ben ik van onder de indruk....erg mooi!

  ReplyDelete
 5. Mooie lakjes! De roze vind ik erg leuk, tof dat 'ie ook een holografisch effect heeft <3

  ReplyDelete
 6. deze zijn tof! Misschien maar eens kijken!

  ReplyDelete
 7. Die lakjes zien er erg goed uit! Ik wist niet dat Biocura ook nagellakjes verkocht.

  ReplyDelete
 8. Je kunt de nagellak ook kopen in de Duitse aldi... en kost daar maar 1 euro 39.... zijn echt super lakjes

  ReplyDelete

Instafeed


Like us on Facebook

Subscribe